România ”îndeplinește de mulți ani condițiile” pentru Schengen. Maria Teodorescu solicită adoptarea de urgență a unei decizii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Europarlamentarul Maria-Georgiana Teodorescu a făcut declarații despre aderarea României la Schengen.

CITEȘTE ȘI: Franța și Germania fac "ziduri" în Schengen, cum este afectată România. Iulian Chifu: Ce ascund deciziile "unilaterale"

Maria-Georgiana Teodorescu, europarlamentar, a transmis un mesaj pe Facebook cu privire la aderarea totală a României în Schengen. Aceasta a precizat că ”de mulți ani” România ”îndeplinește condițiile pentru a face parte din Schengen”. De asemenea, Teodorescu a mai transmis că ”în aceste condiții este umilitor să fim ținuți la ușă”. Europarlamentarul a solicitat ”adoptare de urgență a unei decizii”.

Mesajul complet transmis de Teodorescu:

„România îndeplinește de mulți ani condițiile pentru a face parte din Schengen.

Nu este nimic interpretabil sau discutabil aici, lucrurile sunt clare. În aceste condiții este umilitor să fim ținuți la ușă, tratați ca niște cetățeni europeni de mâna a doua.

Știm că interesele economice guvernează vremurile în care trăim, dar este inacceptabil ca acest fact să calce în picioare principiile care stau la baza Uniunii Europene.

Așadar, neprimirea României, de urgență, în spațiul Schengen, calcă în picioare însăși esența, spiritul Uniunii Europene din care facem parte! Nu cred că este cazul să mai așteptăm alte rânduri de alegeri, altă Comisie, alt pact pentru migrație, sau cine știe ce alt motiv pentru a acorda drepturi depline țării mele la spațiul de liberă circulație.

Solicit, așadar, completarea agendei Consiliului de Justiție și Afaceri Interne de săptămâna aceasta cu subiectul admiterii totale a României în Schengen și adoptarea de urgență a unei decizii!”, a transmis Teodorescu pe Facebook.

Mesaj din partea comisarului european pentru Afaceri Interne

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a transmis luni, în plenul Parlamentului European, un mesaj clar în favoarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Ea a afirmat că va cere ridicarea controalelor la frontierele terestre ale celor două țări până la sfârșitul anului, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de joi, din Luxemburg.

În cadrul unei dezbateri desfășurate la Strasbourg, privind reintroducerea controalelor la frontiere de către anumite state din spațiul Schengen și impactul acestora asupra libertății de circulație, Johansson și-a exprimat mândria de a trăi în această zonă fără granițe interne.

„Schengen este cea mai mare zonă de circulație liberă din lume, acoperind 450 de milioane de oameni din 29 de țări. Aproape 30% din populația Europei trăiește într-o zonă de frontieră, iar 50 de milioane de oameni locuiesc direct lângă o frontieră internă. Schengen este mai mult decât o bază a prosperității noastre, este parte din identitatea noastră”, a declarat Johansson, citată de Agerpres.

În timpul dezbaterii, comisarul european a subliniat că reintroducerea controalelor la frontierele interne trebuie să fie o măsură excepțională și temporară. Johansson a adăugat că extinderea Schengen cu România și Bulgaria este o prioritate pe care a apărat-o cu fermitate în mandatul său.

Citește în continuare aici: Apel la JAI pentru ridicarea controalelor terestre: România ar putea adera la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel