Date alarmante despre MITA din spitale. DENUNȚ de la MII de români. Reacția pacientului, în PERICOL din cauza MS

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Observatorul Român de Sănătate a publicat un document îngrijorător privind situația spitalelor din România.

Publicitate

Observatorul Român de Sănătate a publicat un document care susține că mecanismul de feedback al pacientului este în pericol, din cauza faptului că "Ministerul Sănătății îngreunează demersurile de sesizare a actelor de corupție din spitale" și arată că în ultimii trei ani a crescut enorm numărul de pacienți care au sesizat Ministerul Sănătății. 

Tot mai mulți români denunță mita din spitale. Număr uriaș

Potrivit acestora, "între 2017 și 2019, 12.773 pacienți au sesizat Ministerul Sănătății cu privire la condiționarea actului medical, iar creșterea de la un an la altul este vizibil crescută. 

- 12.773 pacienți au sesizat Ministerul Sănătății că doresc să raporteze faptul că li s-au solicitat bani sau atenții în timpul internării. Ministerul Sănătății nu a inițiat nicio acțiune ca urmare a acestor sesizări, invocând "riscul de pierdere a anonimatului pacientului"

- 17 cazuri de corupție la nivel înalt în sistemul medical românesc au primit condamnări definitive sau sunt în curs de cercetare în ultimii doi ani.

Ministerul Sănătății a publicat recent un proiect de modificare a mecanismului electronic prin care pacienții români pot evalua activitatea spitalelor publice și pot sesiza situațiile de condiționare a actului medical sau de corupție din spitale. Această modificare va îngreuna considerabil și va complica inutil demersurile pacienților de sesizare a actelor de corupție din spitalele publice.

Pacienții pot răspunde prin web sau SMS, la 10 întrebări

În prezent, după externare, pacienții pot răspunde prin web sau SMS la 10 întrebări, din care una legată de condiționarea actului medical. Dacă pacientul răspunde că i s-au cerut bani sau atenții din partea medicilor sau asistentelor, primește o nouă întrebare: “Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?”", se arată în documentul Observatorului Român de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel