România - Japonia la CM de handbal s-a terminat cu o umilință istorică pentru naționala noastră.
Selecţionata României a încheiat Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia cu cea mai drastică înfrângere suferită la această competiţie, o umilitoare 20-37 (8-18) cu Japonia, miercuri, la Kumamoto, în ultimul său meci din Grupa principală II.
Tricolorele au făcut cel mai slab meci de la Mondialul nipon, atitudinea din acest joc făcând diferenţa pe tabela de marcaj. România a început meciul de la 0-3, iar după un sfert de oră de joc scorul a început să ia proporţii, pe fondul greşelilor în lanţ ale handbalistelor noastre. Japonia a intrat la pauză cu un avans neverosimil de 10 goluri, 18-8, după cea mai slabă repriză a României la ediţia din acest an.
În repriza secundă, echipa antrenată de Tomas Ryde, care nu a folosit-o deloc pe Cristian Neagu, nu a dat semne de reviriment şi diferenţa de pe tabelă a crescut în continuare, Japonia câştigând în cele din urmă cu 37-20.
România încheie Mondialul japonez pe locul al 12-lea, cu trei victorii, toate în prima fază a grupelor, şi cinci înfrângeri, două în primul tur şi trei în grupele principale. Este cea mai slabă clasare a României la Campionatul Mondial din 2011, când echipa noastră încheia pe locul 13.
România păstrează şanse de calificare la JO din 2020, urmând să evolueze la un turneu preolimpic alături de Coreea de Nord şi de formaţiile care se vor clasa pe locurile 4 şi 5 la Mondialul din Japonia.
În alt meci jucat miercuri, Rusia a surclasat Spania cu 36-26. Muntenegru şi Suedia se vor înfrunta (13:30) în ultimul meci al grupei.
Rusia a câştigat grupa cu 10 puncte, fiind urmată de Spania, 7 puncte, Suedia, 5 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Japonia, 2 puncte, România, 0 puncte. Rusia s-a calificat în semifinale, a doua echipă ce va ajunge în careul de aşi fiind decisă de meciul Suedia - Muntenegru. Scandinavele se califică dacă obţin victoria.
Miercuri la Kumamoto au evoluat echipele:
România: Denisa Dedu, Diana Ciucă - Aneta Udriştioiu (4 goluri), Laura Pristăviţa, Gabriela Perianu (4), Crina Pintea (3), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer (2), Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (1), Mădălina Zamfirescu (1), Ana Maria Iuganu, Patricia Vizitiu (3). Selecţioner: Tomas Ryde.
Japonia: Sakura Kametani (1), Kimiko Hida - Kaho Sunami (1), Yui Sunami (7), Sayo Shiota, Asuka Fujita (4), Mana Horikawa, Chie Katsuren (2), Hitomi Tada (3), Yuki Tanabe (4), Ayaka Ikehara (1), Mana Ohyama (3), Haruno Sasaki (8), Shiori Nagata, Tomomi Kawata (3), Mayuko Ishitate. Selecţioner: Antoni Parecki.
Au arbitrat algerienii Youcef Belkhiri şi Sid Ali Hamidi.
Succesul Japoniei este doar al doilea impotriva unei natiuni europene, in istoria participarilor la campionatele mondiale (17 participari). Niponele au mai reusit sa bata pe Muntenegru, la un gol, la editia din 2017.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu