România, la 30 de ani de când NATO a lansat Parteneriatul pentru Pace. Radu Tudor: Am fost acolo

Foto: Facebook Radu Tudor
Foto: Facebook Radu Tudor

Radu Tudor a vorbit despre momentul în care a fost lansat Parteneriatul pentru Pace.

Realizatorul TV Radu Tudor a vorbit despre evenimentul în urma căruia țara noastră și-a început parcursul către statutul de membru al Alianței Nord-Atlantice. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la lansarea Parteneriatului pentru Pace (Pfp), în vederea extinderii NATO.

"10 ianuarie 2024. Acum 30 de ani, pe 10 ianuarie 1994, intram pentru prima oară în sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles. Ocazia era una specială : Summit-ul NATO la nivel de șefi de stat pentru lansarea unei inițiative istorice – Parteneriatul pentru Pace (PfP), 10-11 ianuarie 1994.

A fost mecanismul prin care a debutat procesul de extindere al Alianței Nord Atlantice. România, după 45 de ani de comunism în care a fost ținută cu forța, s-a eliberat. A fost prima țară care a semnat inițiativa PfP. După 10 ani, în 2004, se ridica drapelul României la Cartierul General al NATO, ca stat aliat.

Radu Tudor: Sunt amintiri frumoase dintr-o perioadă romantică, a presei scrise, în care am debutat ca jurnalist

Sunt amintiri frumoase dintr-o perioadă romantică, a presei scrise, în care am debutat ca jurnalist. În acele vremuri, se difuzau comunicatele tipărite pe hârtie, pe care veneam și le luam dintr-un loc special, după ce eram anunțați prin difuzoare de către Direcția Presă și Informare a NATO.

Tot acolo găseam fotografii tipărite pe hârtie, pixuri, autocolante și altele. Dar și casete audio (ulterior și video) cu declarațiile principalilor lideri ai țărilor NATO.

Am păstrat câteva casete audio de atunci:

De 30 de ani, sunt acreditat la #NATO, particip la toate evenimentele importante ale acestei alianțe politico-militare, cea mai puternică din istorie.

NATO împlinește anul acesta 75 de ani de existență și marchează aniversarea printr-un summit extraordinar ce va avea loc la Washington", a scris Radu Tudor pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel