România, lovită de furtuni, dar și de caniculă. Elena Mateescu, ANM, informații de ultimă oră. "Mâine valul de căldură se va extinde"

România, lovită de furtuni, dar și de caniculă. Elena Mateescu, ANM, informații de ultimă oră. "Mâine valul de căldură se va extinde" / Foto: Pixabay
România, lovită de furtuni, dar și de caniculă. Elena Mateescu, ANM, informații de ultimă oră. "Mâine valul de căldură se va extinde" / Foto: Pixabay

Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

România se află la această oră sub două coduri galbene de vreme extremă. Vorbim despre o alertă de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă în 18 județe, dar și despre o avertizare de caniculă pentru că temperaturile resimțite au ajun la 42 de grade. Directorul ANM, Elena Mateescu, a intervenit în direct la Antena 3 CNN pentru a oferi mai multe informații despre vreme.

VEZI ȘI: Cod Galben de viituri. 11 județe vizate

Elena Mateescu, ANM: Valul de căldură se va extinde

"Într-adevăr, vorbim până mâine dimineață la ora 06:00 de o avertizare meteorologică de Cod Galben care vizează fenomene de instabilitate atmosferică temporară accentuată, în special în partea de nord-vest și centru a țării, dar și zona de munte. Fenomenele vor fi caracterizate prin averse torențiale, însoțite de rafale de vând, în general între 50-60 de kilometri pe oră și izolat 80 de kilometri pe oră, vijelii. Vor fi posibil însoțite la nivel local de grindină și cantitățile de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat peste 30-40 de litri pe metru pătrat.

Astăzi, vorbim pentru partea de vest și sud-vest a țării de caniculă, temperaturi maxime cuprinse între 34 până la 37 de grade, indice temperatură umezeală ce va atinge posibil pragul critic de 80 de unități, iar mâine valul de căldură se va extinde și se va intensifica în cea mai mare parte a țării. Vineri și sâmbătă, precum și duminică, va persista în mod deosebit în sudul țării noastre, vorbim de temperaturi care mai ales mâine în sudul Câmpiei Române și în sudul Banatului, posibil să atingă valori de până la 38-40 de grade", a spus Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel