România, lovită de un ciclon mediteranean. Elena Mateescu, ANM, informații de ultimă oră despre vreme

România, lovită de un ciclon mediteranean. Elena Mateescu, ANM, informații de ultimă oră despre vreme / Foto: Pixabay
România, lovită de un ciclon mediteranean. Elena Mateescu, ANM, informații de ultimă oră despre vreme / Foto: Pixabay

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în zilele ce urmează.

Un ciclon mediteranean aduce ninsori abundente și ploi în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile vor scădea simțitor. Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în zilele următoare și unde am putea avea ninsori.

VEZI ȘI: Vine iarna! ANM a spus când ar putea să cadă primii fulgi de zăpadă în București / Vremea în toată țara

"De mâine vom vorbi despre precipitații care vor cuprinde treptat în special jumătatea sud-vestică a teritoriului, apoi și restul țării. Vorbim despre cantități mai însemnate, 20-25 de litri pe metru pătrat. La altitudini mai mari de 1.400 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă. Deja consemnăm în masivele montane grosimi de la 3 centimetri până la 26 de centimetri la Călimani. Vor fi și intensificări ale vântului, cu rafale ale vântului de 80-90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, iar în restul țării vom avea viteze de 45-55 de kilometri pe oră.

Elena Mateescu, ANM: Precipitațiile vor fi de interes

Sfârșitul de săptămână, mai ales zilele de sâmbătă și duminică, vor fi caracterizate în mod special și de valori de temperaturi mai scăzute. Vorbim de temperaturi doar de la 3 până la 10 grade, minime preponderent negative, mai ales duminică dimineața, astfel încât inclusiv în zona Capitalei este posibil să avem duminică și luni dimineață o minimă negativă spre -2, -1 grad.

Dar, ceea ce este semnificativ, precipitațiile vor fi de interes, în special așa cum am spus chiar și pe parcursul zilei de sâmbătă și faptul că la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vitezele vântului vor fi de peste 90 de kilometri pe oră, asociate cu ninsori, vor determina producerea viscolului. Nu excludem ca și în Capitală sâmbătă noaptea spre duminică trecător să consemnăm precipitații sub formă de lapoviță", a declarat Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel