România, lovită de un șoc termic. Temperaturile au scăzut cu peste 15 grade de la o zi la alta. Elena Mateescu, ANM, spune când se încălzește. "Schimbare radicală"

România, lovită de un șoc termic. Temperaturile au scăzut cu peste 15 grade de la o zi la alta. Elena Mateescu, ANM, spune când se încălzește. "Schimbare radicală" / Foto: Pixabay
România, lovită de un șoc termic. Temperaturile au scăzut cu peste 15 grade de la o zi la alta. Elena Mateescu, ANM, spune când se încălzește. "Schimbare radicală" / Foto: Pixabay

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Temperaturile au scăzut cu peste 15 grade de la o zi la alta, iar la această oră nouă județe din țară se află sub Cod Galben de ploi, vijelii și grindină. Alerta meteo vizează inclusiv zona litoralului. Elena Mateescu, directorul ANM, a intervenit în direct la Antena 3 CNN pentru a oferi mai multe detalii despre vreme.

"Vorbim până în această seară la ora 21:00 de o atenționare meteorologică de Cod galben care vizează zona de sud a Olteniei, sud-vestul Munteniei, unde intensificările vântului la rafală vor avea viteze cuprinse între 55-65 de kilometri pe oră, iar în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei, fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi temporar accentuate și vorbim de averse torențiale, intensificările ale vântului, local rafale de 50-70 de kilometri pe oră și cantități de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat 30-40 de litri pe metru pătrat. Schimbarea radicală vine în special în ceea ce privește evoluția regimului de temperaturi.

VEZI ȘI: Ce să nu faceți dacă vă prinde furtuna pe stradă. Tudor Ciuhodaru: Există riscul de a fi loviți

Elena Mateescu, director ANM: Duminică vom vorbi din nou de prag critic de caniculă

Astăzi avem o zi cu numai 1 grad la Vârful Omu, 26 de grade la multe stații din sudul țării și anume în Oltenia și în Muntenia, 17-19 grade în București. De mâine vremea se va încălzi și vom vorbi din nou în Lunca Dunării de valori de temperaturi de 31 de grade, iar sfârșitul de săptămână va aduce valori de temperaturi în creștere, sâmbătă 34 de grade în Oltenia, Muntenia și Banat, iar în București 33-34 de grade. 

Duminică vom vorbi din nou de un prag critic de caniculă - 36 de grade în partea de sud-vest și sud a țării și disconfort termic pentru că indicele de temperatură-umezeală posibil va putea să depășească pragul critic de 80 de unități", a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

VEZI ȘI: Radu Tudor anunță un război climatic. Bogdan Chirieac: Aflu cu stupefacție că apele oceanului în jurul Floridei au atins 38,3 grade. Te opărești!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel