România nu a prelungit valabilitatea licenței de concesionare pentru exploatarea de la Roșia Montană

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) nu a mai prelungit valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea de la Roșia Montană.

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a decis să nu mai prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea de către Roșia Montană Gold Corporation a minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană, potrivit unui comunicat de presă.

ANRM a analizat documentația depusă de Roșia Montană Gold Corporation, iar în urma evaluării a decis să ”nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune”, licență deținută de compania care a pierdut în acest an procesul de la Curtea de Arbitraj de la Washington.

”Referitor la cererea societății Roșia Montană Gold Corporation SA, înregistrată la ANRM cu nr. 3432/06.03.2024, pentru prelungirea licenței de concesiune nr. 47/1999 pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană, județul Alba, România, vă comunicăm:

În perioada de la data depunerii cererii de prelungire a duratei de valabilitate a Licenței de exploatare nr. 47/1999, înregistrată la ANRM sub nr. 3432/06.03.2024, și până în prezent s-a procedat la analizarea documentației depuse în baza prevederilor art. 20 alin. (1) din Legea minelor nr. 85/2003.

Urmare a evaluării documentațiilor depuse în temeiul art. 20 din Legea minelor 85/2003, de către societatea Roșia Montană Gold Corporation SA și a corespondenței purtate în aceasta perioadă, Agenția Națională pentru Resurse Minerale hotărăște să nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană, nr. 47/1999, aprobată prin HG nr. 458/10.06.1999, titular Roșia Montană Gold Corporation”, se arată în comunicatul menționat.

Reamintim că în urma deciziei date de Curtea de Arbitraj Internaţional a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii, statul român nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources în cazul Roșia Montană, despăgubiri care se ridicat la suma de 2 miliarde de euro.

Citește și: Dosarul Roșia Montană. România a câștigat procesul: Nu va plăti despăgubiri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel