România nu e colonie. Poate kolonie

Colegii Angelei Merkel rămân băsiști până la capăt. După ce Deutsche Welle, sub impresia scorului devastator de la referendum, îl sfătuia pe Traian Băsescu să demisioneze (așa cum ar face orice lider democratic), decizia Curții Constituționale a dat unui ”teuton” prilejul unei noi șarje de cavalerie.

Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, șterge pe jos cu Ponta și Antonescu. Treaba lor. A celor trei și cu Angela Merkel, patru. Dar să nu prostească în față 8 milioane de oameni. Bun, au vrut să-l mențină la Putere pe Băsescu printr-un artificiu avocățesc, consideră ei că trebuie să decidă românii plecați din țară și care nu votează niciodată, ok. Dar Krichbaum a ţinut să sublinieze, în discursul său, și că România este o ţară suverană. " Dezbaterea este de fapt nu pro sau contra preşedintelui Băsescu, spune Kirchbaum, dar despre respectarea standardelor democratice. Aceasta include respectarea independenţei sistemului judiciar, respectarea statului de drept, separaţia puterilor şi aşa numitele echilibre ale sistemului instituţional”.

Vorbim, deci, despre domnul chestor, despre anunțarea arestărilor din vămi, despre anchetarea fraudelor de la alegerile din 2009, ca să dăm și exemple de independență a sistemului judiciar? Sau pe astea nu le observă profesorii de democrație? Spionarea adversarilor politici, ”scurgerile” din dosare, niciodată investigate, reprezintă, binențeles, dovezi de respectare a statului de drept. Separația puterilor o însemna ”suprapunerea” funcțiilor de președinte și premier, pe care o remarca până și mult prea politizata CCR?

Nici nemții, nici austriecii, nici chiar luxembrughezii apărători ai drepturilor omului Băsescu nu au remarcat, până acum, vreo problemă. A, să nu uit, o mică nemulțumire tot au avut: Angela Merkel a cerut, acum un an, ca guvernul Boc să urgenteze plățile către companiile germane. De ce nu s-au adresat acestea Justiției independente, dacă aveau întârzieri în contractele cu statul român? Ce fac firmele din țări mai mici, care nu au în spate un astfel de lobby? Cum își încasează ele acele valori europene, exprimate în euro,  aici, în țara asta suverană?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel