România poate deveni lider regional privind inteligența artificială și metaverse. Andi Cristea (PSD): Am testat cel mai nou model de cască de realitate augmentată dezvoltat de Meta - Quest 3

Deputatul Andi Cristea (PSD) a fost prezent ca speaker la evenimentul CEE Innovation Day, organizat de Meta (Facebook).

„Bucuros sa fiu fost prezent ca speaker la evenimentul CEE Innovation Day, organizat de Meta (Facebook). Evenimentul, deschis de Ambasadorul SUA, Mark Brzezinski, a avut ca teme principale dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale, metaverse și alte tehnologii digitale de vârf.

2. Deputatul ... (andi-cristea_55889400.jpg)



În cadrul evenimentului, discuțiile s-au concentrat pe evoluția inteligenței artificiale și a metaverse, evidențiind modul în care tehnologiile imersive schimbă interacțiunea cu mediul digital, oferind experiențe utilizatorului de o intensitate și interactivitate până de curând considerate futuriste.

Am prezentat progresele raportului pe care îl gestionez la Strasbourg, subliniind potențialul României de a deveni lider regional în adoptarea acestor tehnologii emergente si evidențiind faptul că metaverse nu este doar un mediu pentru divertisment, ci o platformă transformatoare cu un impact semnificativ asupra diverselor sectoare ale societății.

La discuțiile din același panel au participat Mateusz Krupczyński, Manager de Politici Publice la Meta, Juan Bossicard, Manager de Campanie pentru Metaverse Europa și Tadej Slapnik, fondator al World Metaverse Council.

Am avut ocazia sa testez cel mai nou model de casca de realitate augmentata dezvoltat de Meta - Quest 3”, a scris Andi Cristea, parlamentar PSD, pe Facebook.

3. -imagine fara descriere- (andi-cristea1_16381600.jpg)

Andi Cristea (PSD), la emisiunea Generația Schimbării de la DC News TV:

Youtube video image

În ianuarie, deputatul Andi Cristea a fost desemnat să gestioneze la nivel european, din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dosarul metaverse.

Decizia a fost luată, prin vot, joi, 26 ianuarie, în cadrul Comisiei pentru cultură, știință, educație și media a APCE, reunite la Strasbourg în cadrul primei sesiuni plenare din 2023. Candidatul român a obținut cele mai multe voturi în competiția cu alți doi candidati din Elveția și Danemarca.

În calitate de raportor al Adunării, deputatul Andi Cristea examinează aspectele relevante cu privire la metaverse, rolul pe care Consiliul Europei ar trebui să îl aibă în revizuirea sistemelor și standardelor existente.

În urma adoptării unei rezoluții pe această temă, Consiliul Europei propune recomandări statelor membre cu privire la modul în care democrația, drepturile omului și statul de drept pot fi protejate și promovate cu referire la această nouă tehnologie revoluționară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel