România este primul stat membru al UE care a semnat planul operațional de sprijin cu Agenția pentru Azil a Uniunii.
România este primul stat membru al UE care a semnat planul operațional de sprijin cu Agenția pentru Azil a Uniunii, care va ajuta țara noastră la gestionarea fluxului de refugiați, a anunțat ministrul de Interne Lucian Bode.
Ministerul de Interne, Lucian Bode, a participat, luni, la Bruxelles la reuniunea Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene.
În cadrul discuțiilor, a spus că România a devenit o importantă bază logistică pentru o mare parte din ajutorul umanitar internațional adresat Ucrainei. Acesta a făcut apel către toți partenerii europeni să continue să sprijine Ucraina și cetățenii ucraineni.
Ministrul de Interne a semnat împreună cu directorul executiv al Agenției pentru Azil a Uniunii Europene, Nina Gregori, planul operațional de sprijin pentru România.
„Este vorba de un document important care vizează sprijinirea concretă a autorităților române în gestionarea fluxului de refugiați proveniți din Ucraina, România devenind primul stat membru care a semnat un astfel de document. Avem nevoie de sprijinul Agenției pentru Azil a Uniunii Europene, deoarece conflictul din Ucraina a determinat în ultima perioadă un aflux masiv de persoane strămutate, ceea ce a generat provocări pe măsură pentru autoritățile române, mai ales pentru care gestionează problematica azilului la nivel național”, a transmis Lucian Bode.
Președintele Senatului, Florin Cîțu, a discutat, luni, cu Marisa Lago, înalt oficial din cadrul Departamentului pentru comerțul internațional.
„Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerț pentru comerțul internațional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancțiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanțarea Rusiei în toate domeniile. Am transmis angajamentul României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române”, a transmis pe Facebook Florin Cîțu.
De asemenea, a precizat că „SUA susțin aderarea României la OECD, în clubul națiunilor dezvoltate”.
„Oficialul american ne-a reiterat susținerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) și pentru inițiativa celor 3 mări. Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toți românii, prin investițiile care vor veni în România. Am discutat despre extinderea schimburilor comerciale între România și SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerț pentru antreprenorii și companiile românești, într-un mediu corect și predictibil”, a mai transmis Florin Cîțu, care se află în Statele Unite ale Americii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News