România, "reputaţie foarte bună la nivelul NATO", spune Mircea Geoană

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, spune că România este văzută foarte bine la nivelul Organizaţiei.

Afirmaţia a fost făcută de Mircea Geoană într-un interviu acordat Ruxandrei Săraru, la Radio România Actualităţi. Înaltul oficial al NATO a spus că nivelul de securitate naţională pentru România este la cel mai ridicat nivel cunoscut până acum, iar viitoarea dezvoltare economică a ţării depinde şi de modul în care statul îşi va îndeplini rolul faţă de cetăţeni.

"Cred că România, prim atributul său strategic, îşi creează condiţii mult mai bune şi pentru atuuri economice, pentru mai multe investiţii, pentru o administraţie mai eficientă, pentru atragerea de mai multe fonduri europene, pentru dezvoltarea statului românesc. Văd că această cotă de piaţă strategică pentru România este la un nivel foarte, foarte înalt şi văd un fel de vase comunicante creându-se pentru a putea să avem şi dividende economice, comerciale, investiţii, job-uri mai bune, job-uri pentru tineri.

Eu cred că dacă am reuşi să transformăm importanţa noastră strategică într-o chestiune de dezvoltare economică, în principal pe zonele mai sărace şi dacă am recupla şi românii de acasă cu cei de afară într-un nou nivel de ambiţie, eu îi prevăd României o ascensiune extraordinar de pozitivă în anii care vin", a declarat Mircea Geoană, citat de Rador. 

Cine va fi succesorul lui Jens Stoltenberg la şefia NATO 

Mircea Geoană a vorbit despre acest subiect la finalul lunii iunie. 

"La NATO nu e pe bază de vot popular, ci e o decizie a ţărilor aliate, care se consultă şi decid. Nici eu, nici secretarul general nu suntem în poziţia să comentăm sau să intervenim într-un fel în succesiunea poziţiilor noastre. Este dreptul suveran al aliaţilor, în consens, să găsească secretarul general pe care îl doresc. 

Pot să spun un singur lucru, nu pentru că lucrez cu Jens Stoltendberg într-o echipă extrem de unită şi suntem colegi şi prieteni, dar am învăţat foarte mult de la el. Şi noi, politicienii, în special cei români, avem sentimentul că le ştim pe toate. Am învăţat foarte mult de la un om serios, sobru, un om care a lucrat cu patru preşedinţi: George W. Bush, Obama, Trump şi Biden. Aşa că nu mă miră că nu este uşor să se găsească un succesor pentru Stoltenberg. Şi sunt absolut convins că aliaţii vor găsi, când vor găsi, pe cineva potrivit. Jobul meu la NATO este de a-mi face datoria până la ultima secundă de contract şi să asigur o succesiune corectă către noul secretar general", a declarat atunci Mircea Geoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel