România riscă procedura de infringement, din cauza Codului Muncii

lazlo andor
lazlo andor

La întâlnirea delegaţiei PSD din Parlamentul European cu Laszlo Andor, comisar european pentru Ocuparea forţei de muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune socială, acesta a afirmat că Uniunea Europeană este îngrijorată de modificarea Codului Muncii de către Executivul de la Bucureşti.

Europarlamentarii social-democrati au prezentat pozitia PSD fata de neregulile formei Codului Muncii pe care Guvernul şi-au angajat răspunderea la o întâlnire dintre europarlamentarii PSD si comisarul european., informează realitatea.net Conform europarlamentarului PSD Daciana Sârbu, la aceasta intalnire, comisarul a transmis 3 informatii importante:

1. Comisia Europeana face deja ancheta cu privire la continutul Codului Muncii propus de Guvern, pentru a verifica ce este si ce nu este conform cu legislatia europeana.

2. Comisarul Andor s-a declarat profund ingrijorat cu privire la problemele dialogului social din Romania (dialogul foarte dificil cu sindicatele si cu patronatele)

3. Comisarul a informat delegatia PSD ca se ia in calcul initierea procedurii de infringement pentru Romania, pornindu-se de la aceasta problema a absentei dialogului social.

László Andor si-a exprimat, de curand, ingrijorarea fata de cresterea ratei somajului in Europa, cu atat mai mult cu cat 1,3 milioane de someri sunt tineri care nu au avut niciodata sansa sa acumuleze experienta de munca. Romania nu are o piata a fortei de munca rigida, care sa presupuna o flexibilizare masurata in pierderea protectiei sociale si in cresterea somajului, spune acesta. Europarlamentarii PSD considera, dimpotriva, ca in loc sa modifice Codul Muncii cu riscul declansarii unor proceduri periculoase pentru Romania, Guvernul ar fi trebuit sa reduca impozitarea muncii si sa ii stimuleze pe cei care angajeaza tineri. Deblocarea posturilor pentru tinerii absolventi, reducerea graduala a CAS, cu 10%, inca din 2011, scutiri de taxe pentru noii angajați, plata datoriilor statului catre firmele private, transformarea varstei de pensionare din obligatie in drept sau deblocarea absorbtiei de fonduri europene sunt solutiile de care este nevoie in prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel