România, Schengen. Italia sprijină aderarea țării noastre

Schengen
Schengen

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a avut marţi consultări cu secretarul de stat italian pentru afaceri europene, Sandro Gozi, aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti, context în care demnitarul italian a reiterat sprijinul ţării sale pentru atingerea obiectivului de aderare a României la Spaţiul Schengen. 

Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi oficiali au salutat nivelul excelent al relaţiei dintre România şi Italia şi au exprimat dorinţa de consolidare a cooperării în plan european şi de coordonare a poziţiilor, în special pe temele în privinţa cărora cele două ţări împărtăşesc viziuni similare. 

"Ministrul delegat a prezentat stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, subliniind interesul părţii române faţă de experienţa Italiei în gestionarea mandatelor anterioare. Au fost abordate principalele dosare aflate în dezbatere la nivel european, cu accent pe viitorul buget al Uniunii, securitatea internă, respectiv procesul Brexit", precizează sursa citată. 

Totodată, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind măsurile preconizate în plan european în vederea consolidării zonei euro şi a Uniunii Economice şi Monetare, respectiv a importanţei menţinerii relevanţei Politicii de Coeziune şi a Politicii Agricole Comune în cadrul viitorului cadru financiar multianual. 

"În contextul discuţiei, demnitarul italian a reiterat sprijinul ţării sale pentru atingerea obiectivului de aderare a României la Spaţiul Schengen", se arată în comunicat. 

Ministrul delegat pentru afaceri europene a declarat că "realizarea unui dialog aprofundat cu Italia pe dosarele de interes comun poate contribui nu numai la o Preşedinţie de succes a ţării noastre, ci şi la întărirea vocii României în calitate de promotor al valorilor şi principiilor europene". 

"Am reiterat totodată dorinţa ţării noastre de a finaliza procesul de integrare în Spaţiul Schengen, precum şi de a menţine deschise perspectivele de integrare în zona euro", a mai declarat Victor Negrescu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel