EXCLUSIV  România - Schengen. Predoiu dezvăluie ce a vorbit cu ministrul austriac Karner: A fost al doilea lucru pe care mi l-a spus. ”Era absolut obligatoriu”

FOTO: Facebook @Catalin Predoiu
FOTO: Facebook @Catalin Predoiu

Ministrul MAI, Cătălin Predoiu, ne-a explicat de ce s-a întâlnit cu omologul austriac, deși deciziile cu privire la intrarea în Spațiul Schengen par să fie de luate.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat în cadrul Interviurilor DC News că vrea să realizeze o reorganizare a ”armatei” în lupta cu criminalitatea organizată, dar a și explicat de ce s-a dus la Viena, deși știa care este opinia omologului său pe tema aderării la spațiul Schengen.

”Armata noastră în luptă cu infracționalitatea trebuie reorganizată, întărită, îmbunătățită. Nu este suficient doar să aduc oameni pe front”, a spus ministrul Predoiu.

Întrebat cum vrea să realizeze acest lucru, Cătălin Predoiu a precizat că vrea să strângă cei mai buni oameni din domeniu, din țară.

”Vreau să strâng cei mai deștepți oameni în materie de combaterea criminalității din minister, din IGPR, din țară. Pot să fie specialiști peste tot. Să ne așezăm la o masă rotundă, cer expertiză, de asemenea, internațională, de la partenerii strategici, să discutăm cu unul, doi, trei experți în structuri de combaterea criminalității. Avem mulți care ne pot ajuta. Avem și noi expertiza noastră.

Vreau să vă spun că internațional, acesta este un paradox, nu am călcat în lumea asta nicăieri să nu aud mulțumiri pentru modul în care polițiștii români cooperează în combaterea criminalității transfrontaliere. Nu a fost loc, chiar și când eram ministrul Justiției”, a mai spus Cătălin Predoiu.

De altfel, analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit și a subliniat că aceștia ”lucrează în structurile din afară, în structuri bine închegate, la Interpol, la Europol și sunt ofițeri dedicați”.

Predoiu: ”Este absolut obligatoriu, în codul diplomatic”

În acest context, ministrul de Interne a făcut referire la cea mai recentă vizită în Austria, pe tema acceptării în spațiul Schengen.

”Nu primul, dar al doilea lucru pe care l-a spus ministrul austriac (n.r. Gerhard Karner) a fost Vă rog frumos să transmiteți Poliției Române și celor care au condus din minister mulțumirile noastre pentru următoarele 3-4 operațiuni”, a mai declarat Predoiu.

Întrebat în legătură cu aderarea la spațiul Schengen, dar și cu conferința de presă în care s-a spus că Austria va respinge România dacă va fi supusă la vot, Cătălin Predoiu a precizat că ”ministrul Karner, ca și premierul Nehammer au făcut succesiv declarații, în acest sens, în săptămânile anterioare, deci nu era niciun secret pentru nimeni.

Nu zic că le-au făcut ca să dea un semnal prealabil vizitei noastre. Poate că una dintre ele, Karner de aceea a făcut-o, în sensul că și-a poziționat decizia, că  nu și-au schimbat decizia, care este luată de anul trecut. Deci nu acesta este elementul  de noutate.

Și atunci se pune întrebarea, dacă tot știai care este poziția, de ce te-ai mai dus? Pentru că era absolut obligatoriu. Pentru că am preluat un mandat și este absolut obligatoriu, în codul diplomatic, în modul de lucru la nivelul Consiliilor JAI să te întâlnești cu colegii miniștri din alte țări.

Pe ministrul Karner am dorit să îl văd direct și personal, era absolut obligatoriu”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel