România se topește de căldură. Florinela Georgescu, ANM, spune ce ne așteaptă. "Posibil aproape de 40 de grade, și nopțile sunt foarte calde"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a spus cum va fi vremea în zilele ce urmează.

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, spune că valul de căldură va persista în țara noastră și în zilele următoare. Mercurul în termometre ar putea urca până la 40 de grade în unele zone ale țării.

"Ne așteptăm ca astăzi să avem temperaturi situate între 34 și 38 de grade la nivelul țării. Posibil aproape de 40 de grade în partea de sud a Olteniei și Munteniei, deci Cod Galben în partea de nord, de centru a teritoriului, Cod Portocaliu în partea de vest și de sud, disconfort termic foarte accentuat și astfel valul căldură va persista și în zilele viitoare.  Trebuie să subliniem faptul că și nopțile sunt foarte calde, de altfel, cred că am observat cu toții că temperaturile ridicate sunt în punctul maxim după-amiază, rămân așa foarte ridicate și în prima parte a nopților.

Florinela Georgescu: Valul de căldură are tendința totuși de a se mai restrânge

VEZI ȘI: Toată țara este sub alertă meteo astăzi: Cod Galben și Cod Portocaliu/ UPDATE: Vremea în București până miercuri. A fost emisă o nouă alertă de furtuni

Trebuie să subliniem faptul că zilele viitoare, deci începând de mâine, valul de căldură are tendința totuși de a se mai restrânge în zonele sudice pentru că în nord și centrul țării instabilitatea atmosferică va fi în accentuare, ceea ce va mai domoli puțin creșterea temperaturilor. Categoric însă suntem în perioada cea mai caniculară din an și e posibil să mai avem temperaturi foarte ridicate chiar și săptămâna viitoare", a spus Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Val de căldură peste România, toată săptămâna. Elena Mateescu (ANM) anunță temperaturi resimțite de 44-45°C și nopți tropicale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel