România și-a umplut depozitele de gaze naturale. Dan Motreanu: Suntem a doua țara din UE care a reușit să umple la capacitate maximă

Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu

România a reușit să își umple depozitele de gaze naturale în proporție de 100%. Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a transmis vineri, 20 octombrie, că în acest fel, țara noastră a depășit ținta fixată de Uniunea Europeană de 90% până la 1 noiembrie 2023. 

 

„România a reușit să își umple depozitele de gaze naturale. România este a doua țară din UE care și-a umplut rezervele de gaze la capacitate maximă, prima fiind Spania.

Obiectivul autorităților este să asigure aprovizionarea populației și a industriei. Astfel, gazele înmagazinate până acum și producția din timpul sezonului rece ar trebuie să fie suficiente pentru a depăși iarna fără importuri”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

România a depășit ținta fixată de Uniunea Europeană

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a precizat că în acest fel, țara noastră a depășit ținta fixată de Uniunea Europeană de 90% până la 1 noiembrie 2023.

„REPowerEU, inițiativa Comisiei Europene de a pune capăt cât mai curând posibil a dependenței de gazul rusesc prevede, între altele, ca rezervele subterane ale gazelor în UE să fie umplute la 90 % din capacitate până la 1 noiembrie 2023, pentru a asigura aprovizionarea pentru iarna următoare”, a mai scris Dan Motreanu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel