România și Israel își consolidează parteneriatul în securitate cibernetică

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Marți, în cadrul forumului „România - Israel Homeland & Cybersecurity Forum”, ambasadorul Israelului în România, Lior Ben Dor, a subliniat importanța creșterii cooperării bilaterale în domeniul securității cibernetice, pe fondul unor amenințări tot mai sofisticate și periculoase. Evenimentul a reunit 14 companii israeliene specializate în soluții de securitate, care și-au prezentat tehnologiile și au discutat posibilități de colaborare cu instituțiile de securitate națională din România.

Citește și: Vrei o casă în România? Trebuie să plătești doar 130 lei

Marți, la București, a avut loc „România - Israel Homeland & Cybersecurity Forum”, un eveniment organizat de Ambasada Israelului în parteneriat cu Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel. Scopul forumului a fost întărirea relațiilor bilaterale în domeniul securității cibernetice, o preocupare comună pentru ambele țări, având în vedere creșterea complexității și periculozității amenințărilor cibernetice asupra infrastructurilor naționale.

În deschiderea evenimentului, ambasadorul Israelului în România, Lior Ben Dor, a subliniat necesitatea cooperării internaționale în fața atacurilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate. „Amenințările cibernetice împotriva infrastructurilor noastre naționale devin din ce în ce mai periculoase și mai complexe. Trebuie să ne unim și să lucrăm împreună pentru a ne proteja națiunile de aceste pericole”, a declarat ambasadorul.

Oficialul israelian a evidențiat faptul că acest forum reprezintă o extensie firească a parteneriatului strâns dintre România și Israel, care s-a dezvoltat de-a lungul anilor pe multiple planuri, inclusiv securitatea cibernetică. „Scopul meu, ca ambasador, este să dezvolt și să consolidez acest parteneriat pentru a ne proteja mai bine în fața provocărilor din domeniul securității cibernetice”, a adăugat Lior Ben Dor.

Te-ar mai putea interesa și: A apărut o soluție revoluționară de reciclare a ambalajelor. Nu vei mai fi nevoit să stai la coadă

Israel, lider în securitatea cibernetică

Israelul este recunoscut la nivel mondial ca un pionier în securitatea cibernetică, având o vastă experiență în dezvoltarea și implementarea de soluții inovatoare pentru combaterea atacurilor cibernetice. În cadrul forumului de la București, 14 companii israeliene specializate în securitate cibernetică au prezentat tehnologii avansate și au demonstrat soluții adaptate provocărilor complexe din acest domeniu.

Potrivit organizatorilor, forumul a oferit un cadru propice pentru discuții și demonstrații tehnologice, facilitând schimbul de idei și explorarea oportunităților de colaborare între companiile israeliene și instituțiile cheie din domeniul securității naționale din România. Evenimentul a avut drept scop crearea unor legături mai strânse între experții în securitate din cele două țări și găsirea unor soluții comune pentru protejarea infrastructurilor critice de atacurile cibernetice.

Această colaborare vine într-un context global în care securitatea cibernetică devine din ce în ce mai importantă, pe măsură ce statele și companiile se confruntă cu atacuri cibernetice tot mai frecvente și mai complexe. Parteneriatul România-Israel în acest domeniu reprezintă o oportunitate importantă pentru consolidarea apărării împotriva acestor riscuri globale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel