România - Slovacia. Antrenorul României numește speculațiile privind trișatul „o rușine”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

României și Slovaciei le-a fost suficient un egal pentru a ajunge în optimile de finală. S-au străduit jucătorii să câștige? Antrenorii ambelor echipe sunt indignați de această întrebare.

Chiar înainte de startul meciului dintre România și Slovacia era clar că ambele echipe vor intra în optimile de finală cu un egal. Acesta a fost și rezultatul final. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, scrie Spiegel.de.

Înainte de meci, a fost temut un joc pasiv. Experții în fotbal și-au amintit de „rușinea de la Gijón”, considerat cel mai „plictisitor” meci din istoria Cupei Mondiale. Atunci, la Campionatul Mondial de Fotbal din Spania, Germania a jucat împotriva Austriei. După 11 minute, Germania a marcat pentru 1-0, un scor care garanta calificarea ambelor echipe în runda următoare. Doar câțiva jucători de pe teren au mai arătat un interes serios de a schimba acest rezultat. Evident, au existat înțelegeri în vestiar.

Acest lucru a fost temut și la meciul dintre România și Slovacia – spre groaza antrenorului României, Edward Iordănescu.

„Unii oameni ar trebui să-și ceară scuze față de noi”, a răbufnit el după meci. „Este clar că ambele echipe au dat totul. Să vorbești așa înainte de meci și să faci astfel de acuzații echipelor și jucătorilor este o rușine.”

Meciul a fost dinamic, ambele echipe au avut șanse. Abia în faza finală a meciului, eforturile pentru un gol al victorie au devenit vizibil mai mici.

„Am arătat că avem caracter. România joacă întotdeauna cu caracter. Dacă am fi pierdut, ne-am fi întors acasă cu demnitate”, a spus Iordănescu. Deoarece Belgia și Ucraina au terminat la egalitate 0-0, România a terminat grupa chiar pe primul loc.

Francesco Calzona, antrenorul principal al slovacilor, a subliniat și el la conferința de presă de după meci: „Nimeni nu poate susține că echipa mea nu a dat totul timp de 90 de minute. România a vrut să câștige meciul la fel de mult ca noi, acest lucru a fost clar.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel