România, sprijin pentru civilii din Fâșia Gaza

FOTO: Freepik @Drazen Zigic
FOTO: Freepik @Drazen Zigic

România va sprijini populația civilă din Fâșia Gaza. Ajutoarele sunt puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.  

România a anunțat că sprijină populația civilă din Fâșia Gaza, potrivit unui comunicat al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate.

Astfel, premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat astăzi, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.  

Transportul produselor se va realiza cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, pe cale aeriană, prin asistența umanitară europeană respectiv,  a organizațiilor internaționale implicate”, se arată în comunicatul menționat.

Hotărârea CNSU poate fi consultată AICI, iar anexa Hotărârii CNSU poate fi consultată AICI.

Citește și: Camioanele cu provizii medicale sunt în așteptare la granița Egipt și Fâșia Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel