România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza

FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres
FOTO cu rol ilustrativ: Agerpres

România va trimite echipamente și materiale medicale spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza. Fondurile sunt alocate din bugetele ”MApN, MAI, IGSU și fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”.

România va trimite echipamente și materiale medicale spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de urgență (IGSU) într-un comunicat de presă.

”Având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român, prin Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, respectiv Ministerul Afacerilor Interne a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate.

Astfel, premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, Regatului Hașemit al Iordaniei, ce constă în echipamente și materiale medicale, necesare activității sanitare a spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza.

În baza Hotărârii CNSU, produsele și echipamentele medicale donate au fost scoase din stocurile de urgență medicală, aflate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, se arată în comunicatul IGSU.

Potrivit hotărârii menționate în comunicat, transportul bunurilor se realizează pe cale aeriană cu resurse naționale puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, iar ”fondurile necesare executării misiunilor de asistență umanitară internațională se alocă din bugetul Ministerului Apărării Naționale, din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, și, după caz, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”.

Citește și: Cordonul de ajutor martitim pentru Gaza, susținut SUA și alte cinci state. Blinken: Este o completare, nu un substitut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel