România - Ucraina, exerciţiu în caz de URGENȚĂ

ISU Delta și Tulcea au organizat un exerciţiu de cooperare româno-ucrainean într-o situaţie de urgenţă cu efect transfrontalier.

Un exerciţiu de cooperare într-o situaţie de urgenţă cu efect transfrontalier a fost organizat joi, înainte de finalul proiectului JERAD, derulat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta din judeţul Tulcea şi Departamentul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al regiunii Odessa din Ucraina.

"În cadrul acestui exerciţiu a fost utilizat şi vehiculul şenilat bimodular (ce poate interveni în condiţii dificile terestre şi în mediul acvatic) achiziţionat prin proiectul JERAD. Schimbul de informaţii între parteneri s-a realizat prin intermediul platformei comune de notificare dezvoltată cu echipamentele achiziţionate în cadrul proiectului ca suport decizional pentru factorii cu responsabilitate", se arată într-un comunicat transmis de ISU Delta, citează Agerpres. 

Proiectul şi-a propus să dezvolte o platformă de notificare comună ca instrument al procesului decizional în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte transfrontaliere



Conform sursei citate, după terminarea activităţilor din teren s-a desfăşurat conferinţa de final a proiectului, cu participarea echipelor de proiect şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate din România şi Ucraina.

Testarea platformei comune de notificare a situaţiilor de urgenţă, realizată în cadrul proiectului "Joint Emergency Response Across Danube - JERAD 2Soft/4.2/70", finanţat de Uniunea Europeană, a început în iunie 2021.

Proiectul, început în februarie 2020, şi-a propus să dezvolte o platformă de notificare comună ca instrument al procesului decizional în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte transfrontaliere, să crească nivelul de cooperare transfrontalieră prin ateliere şi exerciţii comune şi să majoreze capacitatea operaţională a celor două instituţii prin achiziţia de vehicule speciale performante. 

Care e PLANUL lui Putin în RĂZBOIUL cu Ucraina. Chirieac, despre poziția României: Probabil Putin ASTA încearcă. Are aceste gânduri de mult

Amenințarea războiului dintre Rusia și Ucraina este tot mai pronunțată, iar Rusia face o mulțime de demersuri în acest sens.

Întrebat dacă există ceva ce ne-ar putea afecta în mod direct și pe noi, ca țară, în conflictul dintre Rusia și Ucraina, Bogdan Chirieac spune că problemele vor veni mai degrabă în mod indirect. 

"Direct nu! România este în siguranță din punctul acesta de vedere. Vom fi afectați indirect, prin prețul la gaze, tăierea conductei de gaze Rusia-Occident... astfel de lucruri.

Nici măcar comerțul nu ne este afectat, fiindcă România practic nu are comerț cu Federația Rusă. Însă, posibilitatea unui conflict în Ucraina, în opinia mea, este de 100%. Cu siguranța va avea loc ceva!", a declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

Care e planul lui Putin: Probabil Putin asta încearcă

"De altfel, vedeți că ministerul de Externe britanic își asumă comunicatul, deci nu a fost dat pe surse. Are sens de spune Ministerul de Externe al Marii Britanii, pentru că probabil că Putin ar putea să încerce o lovitură de stat la Kiev, noul Guvern instalat putând să ceară oficial ajutor din partea Rusiei, după modelul din Kazahstan, fapt care ar permite Rusiei să intre, teoretic, legal în Ucraina, chemați fiind în ajutor de noul Guvern care se instalează la Kiev.

Este exact ce s-a întâmplat acum nici o lună în Kazahstan", a mai spus el.

Care e PLANUL lui Putin, ce urmărește și ce înseamnă pentru România. Românii din Ucraina, despre război: DISTRUGEREA! Situaţia e aranjată

Care e poziția Germaniei în acest context: veriga slabă

"Germania depinde în acest moment, energetic, de Rusia. Ministrul Economiei din Germania a spus că și conducta să o lăsăm de-o parte, că aia e o chestiune economică și să nu o amestecăm cu zona militară. Mai mult, Germania, după cum știți oficial, nu înarmează Ucraina, dar au trimis încă un spital de campanie.

Nu înarmează Ucraina pentru că au spus că nu vor să-și strice echilibrul militar dintre Ucraina și Rusia.

Germania e veriga slabă. Când ești prima economie a Uniunii Europene nu prea ești veriga slabă!

Problema este că de mult Putin are aceste gânduri de mărire și de multă vreme, nu doar Germania, dar și SUA, au tratat aceste lucruri cu multă ușurință.

Abia acum se uită cu mai multă atenție de pildă către noi, către România și Bulgaria...", a încheiat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel