România va avea parte în 2022 de un aflux de forțe NATO. Mesajul Corpului Multinațional

Sursă foto: Pexels (Specna Arms)
Sursă foto: Pexels (Specna Arms)

România va fi sprijinită de din ce în ce mai multe forțe NATO, transmite un oficial al Corpului Multinațional la Sibiu. 

Locţiitorul Corpului Multinaţional NATO Sibiu, general maior Adrian Ciolponea, a declarat vineri, la Mediaş, că în acest an o să fie un aflux de forţe NATO în România care vin să sprijine şi să asigure securitatea, scrie Agerpres. 

"Să sperăm că şi războiul se va termina cât mai curând şi nu se va mai repeta, deşi istoria se repetă de nenumărate ori şi ca omenire nu învăţăm ororile războiului. (...) Eu reprezint astăzi în calitate de deputy commander, reprezint NATO, Alianţa NATO. Corpul Multinaţional este înfiinţat la Sibiu de anul trecut. A atins capacitatea operaţională iniţială în iunie şi bineînţeles scopul nostru este de a ne pregăti pentru conflict. Modul de a aduce pace este de a fi pregătiţi continuu. (...) Şi anul acesta o să vedeţi în România un aflux de forţe NATO care vin să sprijine şi să asigure România de securitate. Avem militari din SUA, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, parteneri tradiţionali şi Franţa, care se vor instrui în zona Mediaş, pentru multă vreme de acum încolo, pentru a asigura pacea şi liniştea cetăţenilor din România şi Europa", a precizat oficialul NATO de la Sibiu, general maior Adrian Ciolponea.

Potrivit acestuia, toate trupele NATO care ajung în România, se instruiesc în centrul de pregătire de la Cincu, din judeţul Braşov, situat în apropierea Mediaşului.

Adrian Ciolponea şi locţiitorul pentru Operaţii şi Instrucţie al Şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul de flotilă aeriană dr. Iulian Paţilea au participat vineri, în sediul Primăriei Municipiului Mediaş, la manifestări prilejuite de ziua municipiului, care a fost atestat documentar în 3 iunie 1267.

România, rol cheie în planurile Occidentului

Bogdan Chirieac a analizat şansele României de a fi un actor principal în planurile de viitor ale Occidentului în regiune, dar a spus şi care este cea mai mare vulnerabilitate a ţării. Nu este vorba despre conflictul de la graniţe. 

Întrebat dacă România poate juca un rol cheie în planurile pe care le are Occidentul în contextul războiului din Ucraina, analistul a spus că "dacă România ar avea minister de Externe, ar putea să joace. Să aibă, nu aşa o placă la poartă. Diplomaţie, politică externă asumată. În această perioadă, politica externă a României ar fi trebuit să fie, nu am nicio îndoială, un cor comun cu ţările din flancul estic al NATO, Polonia, statele baltice, Cehia, posibil Bulgaria. Ungaria nu, e fisura din flancul estic. Aceste state, toate cu economii mai fragile decât surorile din Vest, fără doar şi poate, ar trebui să solicite din partea UE un sprijin special pentru a putea trece cu bine de această perioadă. Multe dintre ele sunt dependente de gazul rusesc, trebuie să renunţe la el. Ungaria nu vrea! Multe dintre statele astea au suportat afluxul de refugiaţi, cu toate trebuie să facă faţă problemelor ridicate de criza alimentară, de creşterea inflaţiei". Citește mai multe AICI

100 de zile de război în Ucraina. Mesajul lui Zelenski: „Victoria va fi a noastră”

„Victoria va fi a noastră”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un scurt videoclip postat pe Instagram, în condițiile în care vineri se împlinesc o sută de zile de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit Le Figaro.

„Reprezentanții statului sunt aici, apărând Ucraina timp de o sută de zile”, a transmis președintele Ucrainei.

Videoclipul de 36 de secunde a fost filmat alături de premierul Denis Șmigal, liderul Partidului Prezidențial, David Arahamia și alți oficiali. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel