România va juca împotriva Greciei în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis. Pe ce locuri se află cele două echipe în clasamentul competiției

FOTO: Freepik @standret
FOTO: Freepik @standret

România se va confrunta cu echipa Greciei în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Reprezentativa masculină de tenis a României se va confrunta cu echipa Greciei într-un play-off pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri la Londra. Meciurile se vor disputa, în deplasare, pe 2-3 sau 3-4 februarie 2024.

În weekend-ul trecut, în primul tur al Grupei Mondiale I, România a pierdut în faţa Taiwanului cu 1-3, la Mamaia, în timp ce Grecia a fost întrecută de Slovacia la Atena, cu 3-1.

În clasamentul Cupei Davis, publicat luni, România a coborât trei locuri şi este pe 30, iar Grecia a coborât două poziţii şi se află pe 44.

România și Grecia, fiecare câte o victorie în meciurile directe

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac, scrie Agerpres.

Grecia are jucător de Top 5 ATP, cel mai bun român în afara Top 200

Cei mai buni jucători greci la simplu, săptămâna aceasta, sunt Stefanos Tsitsipas (5 ATP), Stefanos Sakellaridis (396 ATP), Alexandros Skorilas (785 ATP) şi Michail Pervolarakis (994). La dublu, cei mai buni sunt Petros Tsitsipas (107 ATP), Stefanos Tsitsipas (208 ATP), Michail Pervolarakis (210 ATP), Stefanos Sakellaridis (317 ATP) şi Markos Kalovelonis (351 ATP).

Cel mai bun jucător din România este Nicholas David Ionel, care ocupă locul 235 ATP, în timp ce podiumul este completat de Marius Copil, locul 326 ATP și Filip Cristian Jianu, locul 345 ATP.

Pentru proba de dublu, România se bazează pe Victor Vlad Cornea, care este cel mai bun jucător al nostru, fiind pe locul 68 ATP.

Citește și: Sorana Cîrstea vorbeşte despre Serena Williams, după aluzia la adresa Simonei Halep. "Ca jucătoare, extraordinar de bună, dar ca persoană..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel