EXCLUSIV  România vorbeşte de digitalizare, dar încasează bani în mod diferit pe două poduri spre mare. Diferenţă şi între "Taxe şi Impozite" şi supermarket

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Podul de la Hârșova se trece doar cu taxa plătită cu bani gheață. Cum s-ar putea rezolva digitalizarea în drumul spre mare?

În vremea în care încercăm să câștigăm timp și să ne ușurăm multe din lucruri, digitalizarea este bună, dacă o poți implementa și are și cine să o aplice. Există însă situații care ne arată că ne aflăm încă departe de acest lucru. Iar un astfel de exemplu este la Podul de la Hârșova, intens circulat în perioada vacanțelor sau a minivacanțelor, cum este cea de Sfânta Maria.

”La Podul de la Fetești, când merge sistemul, când nu e în reparații, poți plăti online. Ai timp până la o zi după, dai cu SMS-ul, câștigă stațiile de benzină, mă rog, poți să plătești.

La Hârșova, nu. Trebuie să vii cu 11 lei pentru autoturisme. Fii atent tâmpenie, poate să mă amendeze. Nu 15, nu 10, ci 11. Ca să stea ăla la ghișeu să numere, să schimbe.

Sunt 4-5 oameni la ghișee, în ture, ăia se fac de un șef de serviciu, de fapt. Cu cardul nu se poate”, a spus jurnalistul Val Vâlcu,în cadrul emisiunii Nod în Papură de la DCNews.

Alfred Bulai a intervenit cu privire la importanța prezenței de funcționari publici pe drumurile din România.

"Pot să înțeleg că am mai mulți funcționari și chiar angajez în vamă, în vama spre vest unde chiar este trafic, mai ales vara, unde este bine să lucreze pe șapte benzi, nu doar pe două. Dar la Hârșova, unde este pod? Evident că nu trebuie niciunul", a spus sociologul.

”Nu trebuie să cumperi ceva. E sistemul de la Fetești și îl pui și la Hârșova”, a spus jurnalistul Val Vâlcu. 

Mai mult decât atât, Alfred Bulai a afirmat că ”în lumea de astăzi sunt multe servicii care nu mai sunt decât online, nu mai sunt fizic.

Adică, pe vremuri, când mergeam în străinătate, aeroport, cu centru de informații, Check-in-ul se făcea cu persoane, acum, au aparate și de cele mai multe ori se face online”, a spus Alfred Bulai.

Magazine versus Taxe și Impozite

În acest context, al digitalizării, Val Vâlcu a făcut o paralelă între sistemul de la marile magazine, unde îți scanezi singur produsele și îți faci plata, la fel de singur, în vreme ce la ”Taxe și impozite” încă suntem mulți ani în urmă.

”La impozite, este o cucoană, care asta face. La astea locale. Eu îi dau buletinul, mă caută în calculator, unde ce face? Scrie, tastează CNP-ul și îmi spune Aveți de plătit câteva sute de lei.

Trag cu cardul și ea îmi scoate o hârtie și mi-o înmânează. Asta e munca ei”, a spus Val Vâlcu.

Replica lui Alfred Bulai a fost că acesta face plățile, la taxe și impozite, online. ”Sunt în altă epocă”, a spus sociologul. 

”Am încercat la ceilalți, cu impozite, nu la astea locale. Mi-au dat un cod, am făcut parole, superparole, dar nu am mers niciodată. M-am dus acolo să reclam, nu au reușit...” a mai spus Val Vâlcu.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel