România vrea să participe la etapa de construcţie economică post-conflict din Libia

baconschi
baconschi

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, prezent, marţi, la Conferinţa internaţională privind Libia, desfăşurată la Londra, a declarat că a susţinut dorinţa României de a participa la etapa de construcţie economică post-conflict din Libia.

"Conferinţa internaţională asupra Libiei a avut ca obiectiv reafirmarea unităţii politice a comunităţii internaţionale privind implementarea celor două rezoluţii adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, respectiv rezoluţiile 1970 şi 1973", a explicat ministrul, citat de Mediafax.

El a adăugat că s-a luat în discuţie şi o a doua fază, "cea a coordonării pentru obiective de asistenţă umanitară şi construcţie instituţională post-Gaddafi".

Potrivit ministrului, opinia exprimată de România a fost aceea ca "toate operaţiunile angajate în Libia să rămână sub controlul NATO".

Teodor Baconschi a apreciat totodată că "este important ca poporul libian să-şi ia soarta în propriile mâini şi să devină un interlocutor al comunităţii internaţionale".

De asemenea, ministrul a spus că România şi-a definit clar contribuţia naţională, prin participarea cu o fregată la impunerea unui embargo asupra traficului de arme către Libia şi prin acordarea de suport logistic pentru culoarele umanitare care se vor deschide.

"De asemenea, ne-am exprimat interesul de a participa la etapa post-conflict de reconstrucţie economică a Libiei", a mai spus ministrul.

El a menţionat că, în cadrul Conferinţei, Secretarul de Stat american Hilary Clinton a mulţumit tuturor aliaţilor pentru măsurile adoptate, în timp ce secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că se simte susţinut în demersurile referitoare la Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel