Scandalul Schengen: Bulgaria s-a mai decuplat odată de România. Năstase: ”Țările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente”

foto blog Adrian Năstase
foto blog Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase a reacționat la apropierea aparentă dintre Bulgaria și Austria.

Examenul anului pentru Iohannis, PSD și PNL. Rareș Bogdan, despre șahul la adresa României după strângerea de mână Nehammer - Radev

”Am intrat într-un nou an, inevitabil cu speranța că vom avea vremuri mai liniștite. Nu cred însă că va fi așa. Nici în plan intern și nici în plan extern. Vizită președintelui Bulgariei la Viena, pentru a participa, împreună cu cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou sau anunțată vizită a lui Nehammer în Bulgaria, pe 23 ianuarie, au distrus și ultimele iluzii în legătură cu funcționarea „tandemului” româno-bulgar în strategia intrării în Spațiul Shengen.

În timp ce la noi se discuta de imoralitatea unei abordări separate, iată că Bulgaria nu are probleme de conștiința în a-și promova, individual, interesele.

Așa cum a făcut și în prima fază Schengen, atunci când a obținut eliminarea vizelor pentru cetățenii săi de la 1 ianuarie 2001, cu un an înaintea României. Este o lecție dură pentru conducătorii romantici ai României.

Nu-mi place să vă aduc aminte nici felul în care, în perioada interbelică, Polonia a încheiat, separat, un Pact de ne-agresiune cu URSS, deși se angajase să nu semneze un astfel de document decât simultan cu unul încheiat de România.

Concluzia pe care o putem trage de aici este că va trebui, în perioada următoare, să ne amintim că țările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente” scrie Adrian Năstase pe blogul său. 

Amintim că președintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost invitat la Viena, la concertul din acest an. El ar fi fost singurul șef de stat invitat la Concertul de Anul Nou de la Viena. Președintele Bulgariei a apărut în mai multe imagini alături de Karl Nehammer, cancelarul Austriei, cel care a anunțat poziția fermă vizavi de intrarea României în Schengen, o poziție de refuz, invocând o analiză separată de Uniunea Europeană și acuzând țara noastră pe subiecte ce nu se aflau în grila de aderare la acest spațiu. 

Capcană pentru Rumen Radev, întinsă de Karl Nehammer. Bogdan Chirieac: Slavă Domnului că nu a fost invitat și Klaus Iohannis!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel