Românii au pus gând rău politicienilor: Vor schimbare în 2024, dar nu cred în ea. Sondaj-avertisment pentru clasa politică

foto pexels
foto pexels

Ce vor românii în 2024? Sigur nu aceeași clasă politică. Vor schimbare și nu o văd în ”tinerețe”, în noii politicieni. Nici nu cred în ea, nici nu speră la o viață mai bună. Dar speranța există. Iată ce arată ultimul sondaj IRES. 

Ultimul sondaj IRES arată că românii se așteaptă la un an 2024 mai rău decât 2023. 43% sunt de această părere. 23% spun că nimic nu se va schimba și 32% speră la mai bine. 

Din punct de vedere politic, având în vedere că avem un super an electoral, speranța există! Întrebați cum va fi 2024 din perspectiva politică și a guvernării, românii au răspuns, pentru IRES, că ”mai bun” - 32%, ”la fel” - 33%, ”mai rău”- 30%.

Și se pare că românii au această opinie pentru că vor schimbare! Întrebați ce ar dori să se schimbe în 2024, cei mai mulți au răspuns creștere veniturilor și nivelul de trai. După acest prim răspuns, au urmat: ”politicienii”, ”Guvernul”, ”actuala conducere”, ”președintele”. În plus, se pare că românii nu sunt interesați de politicieni mai tineri (1%) sau de taxe și impozite (1%). Ei vor fapte, sinceritate, pace! 

De asemenea, cu privire la alegerile ce vor avea loc în acest an, prezidențialele prezintă cel mai mare interes, urmate de cele locale. Și dacă parlamentarele - deși ar trebui - nu prezintă foarte mare interes, europarlamentarele nu prezintă un subiect de mare interes pentru români. 

Românii par că vor schimbare, dar nu cred în ea, dacă ne uităm că un procent foarte mic consideră că viața va fi mai bună după alegeri. 17% spun că viața va fi mai bună pentru toți cetățenii din România ”în mare măsură” (3% în foarte mare măsură) și 13% consideră că viața lor se va îmbunătăți 13% ”în mare măsură” (3% în foarte mare măsură). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel