Foarte puțină lume știe care este salariul pe care îl poate câștiga un român care culege ciuperci în Australia. Sumele ajung la valori la care cu greu poți ajunge în România.
Un producător de ciuperci din Waterloo Corner, din suburbiile de nord ale orașului Adelaide, a lansat pe piață un anunț de angajare care propune o ofertă cât se poate de tentantă. Locul de muncă anunțat este unul sigur pe tot parcursul anului, iar suma este, cu siguranță, de luat în calcul.
Un număr extrem de mare de români pleacă din țară în căutarea unui trai mai bun, însă puțini sunt cei care au curajul de a se aventura în afara Europei. Ei bine, pentru cei care nu se limitează la zona de confort, producătorii de ciuperci din Australia vin cu o ofertă greu de refuzat.
Jobul de culegător de ciuperci este destul de avantajos și de bănos. Nici responsabilitățile nu sunt extrem de dificile, este nevoie de o pereche de mâini descurcărețe, delicate, dar și puternice în același timp. Ciupercile sunt cultivate în camere de creștere cu climă controlată la 18 grade Celsius.
Job-ul include culegerea și ambalarea ciupercilor. Noii angajați vor beneficia de 5 săptămâni de instruire intensivă cu formatori dedicați. Buna cunoaștere a limbii engleză nu este obligatorie, însă este ideal cel puțin cunoștințe la nivel mediu.
Programul de lucru este de la ora 7:00 și 17:00, în ture de rotație de 7 zile și trebuie să dispui de propriul mijloc de transport. Salariul viitorului angajat este curpins între 26 și 35 dolari pe oră, 8 ore de muncă/zi *21 de zile lucrătoare pe lună.
Atenție, sunt dolari australieni, nu americani. Să facem calculul pe lună: 26-35$ / ora x 8 ore = 208 – 280 $/zi *21 de zile lucratoare pe luna = 4.368 – 5.880 dolari australieni pe luna adica: 13.929 – 18.750 lei/luna
Noi cercetări au arătat că primul strat al pălăriei ciupercilor ar putea oferi o alternativă biodegradabilă la unele materiale plastice utilizate în baterii și cipuri de computer, făcându-le mai ușor de reciclat. Cercetătorii de la Universitatea Johannes Kepler din Austria lucrau la electronice flexibile și extensibile, cu accent pe materiale durabile pentru a înlocui materialele nedegradabile, atunci când au făcut descoperirea, publicată în revista Science Advances.
La acea vreme, un membru al echipei se gândea la utilizarea materialelor derivate din ciuperci pentru alte zone. Acest lucru a condus la cel mai recent studiu, care arată cum pielea ciupercii Ganoderma lucidum ar putea funcționa ca înlocuitor pentru substratul folosit în circuitele electrice. Un substrat este baza unui circuit care izolează și răcește metalele conductoare care se află deasupra acestuia. De obicei, acestea sunt fabricate din materiale plastice nedegradabile, care sunt aruncate după utilizare.
Echipa, condusă de Doris Danninger și Roland Pruckner de la Institutul de Fizică Experimentală al Universității, a descoperit că ciuperca – care crește de obicei pe copacii de lemn de esență tare din Europa și Asia de Est – formează o piele compactă de protecție făcută din miceliu, o rețea asemănătoare rădăcinilor, pentru a-și proteja mediul de creștere (lemnul).
Citeşte mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu