Românii caută mașini second-hand, dar relativ noi. Sunt dispuși să scoată din buzunar și 25.000 de euro

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Românii sunt tot mai interesați de autoturismele rulate, din cauza prețurilor piperate ale celor noi. 

Mașinile second-hand sunt la mare căutare printre români. Listele de așteptare pentru românii care își doresc să achiziționeze o mașină nouă încă există, în ciuda faptului că situația critică a cipurilor s-a atenuat într-o oarecare măsură. Din acest punct de vedere, industria auto este una complicată, mai ales din cauza unei majorări serioase la nivelul automobilelor.

Piața mașinilor second-hand s-a încheiat în 2022 cu cel mai mic număr de noi înmatriculări din România din ultimii 6 ani. Totodată, segmentul de piață al reînmatriculărilor a finalizat anul cu peste 620.000 de unități tranzacționate. Acesta a fost al doilea an consecutiv în care pragul de 600.000 de mașini a fost depășit.

Prețurile exorbitante ale celor noi sunt motivul pentru care românii preferă să se orienteze către mașinile second-hand. Ultimele informații arată că SUV-urile sunt la mare căutare. Cei mai mulți dintre șoferi au căutat automobile al căror an de fabricație să nu fie mai mare de 2017, dar mai ales, să se încadreze între 10.000 și 25.000 de euro.

Mașinile second-hand au intrat pe piață cu prețuri mai mari de la începutul anului 2022. Din punct de vedere procentual, cel mai mult s-au scumpit automobilele cu o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani. În decembrie 2022, tariful mediu pentru această categorie a fost cu 23% mai mare decât decembrie 2021 și cu 49% mai mare decât perioada similară din 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel