Românii din afara capitalei libiene, lăsați de izbeliște de autorități. Mai puțin de jumătate au reușit să părăsească Libia. „Ne e rușine că suntem români”, declară unul dintre aceștia

libia harta
libia harta

Mai puțin de jumătate dintre românii înscriși în bazele de date ale Ambasadei României din Libia au reușit să ajungă în țară. Marea majoritate a acestora se aflau în Tripoli, numai că sunt foarte mulți români blocați în deșertul libian și, conform românilor care au ajuns acasă, au încercat să ajungă în Tripoli, însă nu reuşesc pentru că drumurile sunt extrem de periculoase, iar singurul ajutor pe care îl oferă ambasada României este la Tripoli, deci cei care nu pot ajunge în capitala libiană, sunt lăsați de izbeliște.

Unul dintre românii care au reușit să ajungă acasă, Cristi Iordache, a declarat pentru Realitatea FM că au reușit să revină în țară cu ajutorul altor companii aeriene și a altor guverne, căci statul român i-a abandonat.

Românii mulțumesc statului german și Lufthansa pentru ajutor

„Am pierdut avionul și am sunta la ambasadă ca să-i întrebăm ce șanse avem să ne întoarcem în țară. Ni s-a răspuns că este un avion pregătit, dar că se așteaptă o ordonanță de urgență a Guvernului pentru alocarea de fonduri. Aeroportul era plin de reprezentanții ambasadelor cu steagurile fiecărui stat. Ai noștri lipseau. Ne era rușine că suntem români. Vreau să mulțumesc pe această cale statului german și companiei Lufthansa pentru ajutorul pe care ni l-au acordat”.

Situația este și mai gravă, căci rebelii sunt pe punctul de a intra în capitală, unde se așteaptă să se producă un adevărat masacru. Gaddafi este dispus să facă orice și să-și piardă și viața pentru a înăbuși revoltele. Există voci care susțin că are pregătite arme de distrugere în masă pe care nu va ezita să le folosească.

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Şase români părăsiţi în deşertul din Libia, fără acte şi în pericol de a pierde legătura cu familia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel