Românii din Germania care pleacă în vacanță cu un copil de vârstă școlară pot fi amendați cu până la 2500 de euro

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Este foarte important să știți că, atunci când treceți granița cu un copil de vârstă școlară, puteți fi amendat cu până la 2.500 euro. Iată în ce condiţii.

Românii stabiliți în Germania care doresc să se întoarcă în România cu un copil de vârsta școlară pot fi amendați de statul German cu o amendă în valoare de 2500 de euro. Iată motivul, potrivit unui articol publicat de Ziarul Românesc

Explicația

În Germania școlarizarea este obligatorie de la 6 la 16 ani. Potrivit legislației germane, părinții care decid să plece în călătorii cu copiii în timpul anului școlar trebuie să țină cont de consecințele financiare ale absenței acestora de la școală. Părinții pot fi amendați pentru că își scot copilul de la școală fără permisiunea directorului. Ei pot fi chiar urmăriți penal pentru ”delicte” repetate.

Absentarea de la cursuri pentru plecarea în vacanţă reprezintă o încălcare clară a obligațiilor școlare și poate fi amendată cu până la 2.500 de euro. Cuantumul amenzii variază de la stat la stat și  pornește de la un minim de 500 de euro, până la 2500 de euro ( Vezi valorile amenzilor in funcție de regiuni AICI)

Trecerea frontierei

Potrivit sursei citate, de câțiva ani, poliția federală verifică în acest sens familiile cu copii de vârstă școlară, în special pe aeroporturi. Dacă părinţii nu au o scutire oficială de la şcoală, lucrurile se pot complica foarte mult. Certificatul medical este invalid în acest caz, deoarece se consideră că, dacă acești copii pot călători, pot merge și la școală. Părinții pot solicita o scutire de la școală pentru copiii lor, fiecare solicitare fiind evaluată individual.

Când poţi solicita o scutire de la şcoală pentru copilul tău?

În Germania, este interzis să vă duceți copilul în vacanță în timpul anului școlar. Cu toate acestea, este posibil să solicitați un concediu școlar pentru o anumită perioadă de timp. Pentru a obține permisiunea de la directorul instituției, trebuie depusă o cerere specială, care este disponibilă la secretariatul fiecărei școli. 

Este important de reținut că este rar ca o școală să acorde permis de vacanță în timpul anului școlar. Trebuie invocat un motiv specific pentru absența copilului. Aceasta ar putea fi, de exemplu, plecarea în străinătate pentru a sărbători nunta unei rude. Orice persoană care scoate copiii de la școală fără permisiunea școlii comite o abatere administrativă, care poate duce la o amendă, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel