Românii folosesc prea mult cash și au cunoștințe financiare slabe. Raportul Băncii Mondiale, despre deținerea cardurilor în România

foto pexels
foto pexels

Românii nu prea știu și nu prea vor să știe. Asta scrie, cu alte cuvinte, în raportul Băncii Mondiale. 

”România are niveluri scăzute de incluziune financiară, inclusiv în ceea ce privește proprietatea și utilizarea conturilor, accesul la finanțare și utilizarea plăților digitale.

69,8 la sută dintre adulți dețin un cont de tranzacție, sub media regională și de grup de venituri. Accesul la serviciile financiare este concentrat în regiunea București, cu decalaje majore în rândul consumatorilor din mediul rural, cu venituri mai mici și mai puțin educați.

În timp ce deținerea și utilizarea cardurilor au fost scăzute încă din trecut, plățile digitale au crescut semnificativ în ultimii ani: conform Global Findex 2021, peste 63% dintre adulți au raportat că au efectuat sau au primit o plată digitală în anul precedent” arată Banca Mondială, care mai menționează despre români că au ”cunoștințe financiare slabe, neîncredere în sectorul financiar, confort cu utilizarea numerarului”, menționând și o altă cauză, cea a ”infrastructurii limitate de plăți rurale, ca puncte de acces fizic în zonele rurale (cum ar fi ATM-urile și sucursalele bancare)”. 

Citește și: EXCLUSIV  Exploziv! Raportul Băncii Mondiale pentru România. Ce transmite despre măsurile fiscale, în special despre salarii, pensii și eliminarea scutirilor de taxe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel