Potrivit unor studii realizate în România, s-a constatat o creştere a interesului acordat alimentaţiei zilnice, precum şi trendul ascendent înregistrat cu privire la selectarea tuturor ingredientelor aflate în compoziţia produselor de brutărie sau patiserie de pe piaţă.
Conform studiilor ISRA Center, companie specializată în cercetarile de piaţă, la nivel declarativ, majoritatea românilor sunt conştienţi de principiile de bază pentru o nutriţie sănătoasă şi echilibrată, precum eliminarea din alimentaţie a produselor cu conservanţi şi/sau E-uri şi creşterea consumului produselor care conţin vitamine şi fibre, dar există un decalaj între declaraţie şi acţiune. De asemenea, o mare parte dintre români nu ia în considerare şi alte aspecte importante precum evitarea excesului de zahăr, sare şi condimente. Aceste excese sunt conştientizate în principal de persoanele cu vârste între 40-49 de ani. În mediul urban, un regim alimentar sănătos este mult mai greu de urmat, ceea ce se reflectă şi într-un consum mai crescut al produselor fast-food, în special în rândul tinerilor cu vârste sub 30 de ani, se arată într-un comunicat al Puratos Group.
O nutriţie echilibrată, sănătoasă este caracterizată prin consumul de fructe şi legume, prin reducerea consumului de dulciuri, a produselor fast-food, a celor de panificaţie şi prin consumul de produse fără E-uri şi/sau conservanţi. În acest sens, Puratos a dezvoltat o gamă de produse care conţine şi ingrediente specifice, cu beneficii asupra sănătăţii - fibre, vitamine şi minerale, fără a compromite în schimb gustul produsului final.
Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu