Românii pot investi în titluri Tezaur începând de luni, 7 octombrie. Care sunt noile dobânzi

foto: Ministerul Finanţelor
foto: Ministerul Finanţelor

Vești excelente pentru români: acum sunt disponibile noi titluri de stat Tezaur, cu dobândă anuală neimpozabilă de 7%.

Românii pot începe, din 7 octombrie, să investească în titluri de stat Tezaur cu maturități de 1, 3 sau 5 ani, oferind dobânzi anuale neimpozabile de 5,85%, 6,60% și, respectiv, 7%, conform unui comunicat al Ministerului de Finanțe.

Titluri de stat Tezaur disponibile în octombrie

Datele din edițiile precedente demonstrează interesul și încrederea românilor în acest program, dar și succesul său: de la începutul anului 2024, în cadrul celor 10 emisiuni derulate, peste 240.000 de persoane au investit mai mult de 12 miliarde de lei, conform sursei citate de Agerpres.

Titlurile de stat pot fi achiziționate online în perioada 7-31 octombrie 2024, exclusiv de către persoanele fizice înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV), pentru titlurile emise prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Printre operațiunile disponibile online se numără deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate selectată a Trezoreriei Statului, subscrierea titlurilor de stat Tezaur, precum și virarea sumelor din contul de subscriere fie către un cont bancar, un alt cont de subscriere, fie către un cont junior.

Titlurile de stat pot fi achiziționate și direct de la sediile unităților Trezoreriei Statului pe întreaga durată a perioadei de subscriere, între 7 octombrie 2024 și 1 noiembrie 2024. De asemenea, ele pot fi cumpărate prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A., în perioada 7-31 octombrie 2024 pentru mediul urban și între 7-30 octombrie 2024 pentru mediul rural.

Potrivit Ministerului Finanțelor, veniturile obținute din investițiile în titlurile de stat lansate de minister sunt neimpozabile. Dobânda este anuală și se plătește la termenele specificate în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate anticipat. Investitorii pot efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, iar subscrierile deja realizate pot fi anulate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile pentru subscriere persoanele fizice care au împlinit 18 ani la momentul subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în urma emisiunilor de titluri de stat vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel