Românii pot obține finanțare de 50.000 de euro. Cine și cum are acces la bani

foto: Freepik
foto: Freepik

Finanțare de 50.000 de euro pentru români! 

Banii se acordă per fermă pentru micii fermieri.

În cursul anului 2024, micii fermieri vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru a-și dezvolta fermele, odată ce Ministerul Agriculturii va lansa linia de finanțare DR-14 prin intermediul căreia aceștia pot solicita bani de la UE. Mai exact 50.000 de euro, dar vor trebui să contribuie cu 15% din această sumă din propriile resurse pentru cofinanțare. Intervenția DR-14 va înlocui, practic, fosta măsură 6.3, prin care fermierii puteau accesa un sprijin forfetar de 15.000 de euro.

„Măsura 6.3 va fi reluată sub o altă formă, fermele mici vor avea în continuare posibilitatea de a accesa investiții de până la 50.000 de euro, dar cu o cofinanțare din partea fermierilor de 15%, ceea ce nu se întâmpla până în acest moment, pentru că finanțarea era de 100%”, a precizat consultantul Marian Dumitrache pentru Agro TV.

Încă nu a fost elaborat ghidul solicitantului, dar ca și regulă generală, finanțarea va fi disponibilă pentru fermierii care au cel puțin 60 de luni de înregistrare la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), iar dimensiunea exploatației trebuie să se încadreze în intervalul cuprins între 4.000 UVM (Unități de Muncă în Agricultură) și 12.000 UVM.

Deși inițial lansarea acestui program de finanțare fusese anunțată pentru luna noiembrie 2023, se pare că reprezentanții Guvernului au decis să amâne implementarea acestuia, astfel că micii fermieri vor mai aștepta până în 2024 pentru a accesa aceste resursele financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel