Românii, prea puţin avertizaţi despre efectele vaccinului anti COVID-19? Chirieac spune că "În România a fost lejer, faţă de alte state. Nu am făcut mai multe greşeli decât alţii"

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Au fost românii mai puţin avertizaţi decât alţi europeni cu privire la vaccinul împotriva COVID-19? Analistul politic Bogdan Chirieac a tras câteva scurte concluzii despre acest subiect. 

"Nu cred că România a făcut mai multe greșeli decât alte state puternic dezvoltate. Să nu uităm că Marea Britanie s-a vaccinat cu un ser care n-a fost acceptat de români, acela inventat de Astra Zeneca împreună cu Universitatea Oxford. Era cel care asigura cea mai mică imunitate, 60-70%. Practic tot fostul Imperiu Britanic s-a vaccinat cu așa ceva. În privința restricțiilor, să știți că nu România a fost campioană, nici pe departe! Față de Italia și alte state, în România a fost lejer. Acum după război, sigur, se arată mulți viteji, dar nimeni nu știa cum evoluează această pandemie.

Ne-am lovit de ceva care se mai întâmplase cu 100 de ani în urmă, cu gripa spaniolă, medicina nu era nici pe departe atât de avansată acum 100 de ani.

S-a vaccinat Joe Biden cu Moderna, Klaus Iohannis cu Pfizer, toți francezii, britanicii, cancelarul Germaniei", a explicat Bogdan Chirieac, la RTV.

Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu, implicaţi într-un dosar DNA legat de achiziţia de vaccinuri 

"Fostul ministru al Sănătății din Franța, o doamnă ministru este anchetată pentru mortalitatea din timpul pandemiei. Noi considerăm când ajungi ministru, premier, treci pe acolo, iei niște decizii, influențează viețile la milioane de români și nu poți să răspunzi. Zice a fost o oportunitate. Când te joci cu viețile oamenilor, nu mai vorbim de oportunități. Dacă nu ești pregătit… Trebuie o dată să stopăm. Ca să fii ministru, trebuie să fii pregătit, nu pentru că ai tu un aranjament în interiorul partidului și te-ai dus tu acolo. Ai luat decizii proaste, nu poate tot timpul să plătească statul român, infringemente, tot felul de contracte care știai bine că nu se duc la îndeplinire”, a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă seara. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel