EXCLUSIV  Românii și nevoia de acțiune: Andreea Ember, invitată la România are nevoie de tine, implică-te

Emisiunea "România are nevoie de tine, implică-te", moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan, revine pe StiriDiaspora, DCNews și DCNews TV, pe data de 15 octombrie, la ora 14.00, cu un nou invitat special: Andreea Ember, membru fondator activ în Asociația Ro-Solidaritate – Sprijin pentru copiii românilor de pretutindeni și pentru un viitor cu valori sănătoase.

 

În cadrul emisiunii, Andreea Ember va explora subiecte esențiale legate de implicarea românilor, atât în țara natală, cât și în țările de adopție.

Vom afla în ce măsură voluntariatul mai reprezintă o prioritate pentru tinerii români din Diaspora, în contextul schimbărilor generaționale și al noilor priorități. Totodată, Andreea ne va povesti cum a luat naștere asociația Ro-Solidaritate în Franța și cum a găsit o comunitate unită în această țară.

Printre temele de discuție se numără și necesitatea participării la vot, o provocare în fața statisticilor care arată că, la ultimele alegeri, doar puțin peste 200.000 de români din străinătate au mers la urne. Cum îi putem convinge să fie mai activi din punct de vedere civic și să își facă vocea auzită?

Vom explora și rezultatele unui studiu realizat de Institutul Argument, care relevă o lipsă de încredere a românilor în autoritățile centrale, dar o încredere relativ mai mare în cele locale. De asemenea, Andreea Ember va împărtăși ce ar aduce din Franța în România, dincolo de lucruri materiale, și dacă România are, la rândul ei, avantaje față de Franța.

O altă temă importantă vizează viața de zi cu zi a românilor din Franța, în fața inflației și scumpirilor care au afectat puternic nivelul de trai. În plus, vom analiza fenomenul exodului românilor în străinătate, care pare să se fi diminuat, iar mulți au început să se întoarcă acasă după pandemie.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel