PSD, PNL, USR, UDMR și minoritățile naționale au discutat despre posibilitatea unui candidat unic la alegerile prezidențiale.
Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat, a fost întrebat miercuri, la B1TV, cine ar trebui să fie acest personaj care să reușească să unească toate forțele politice interesate, în ciuda diferențelor ideologice dintre acestea.
„În fruntea Guvernului ar trebui să fie un reprezentant PSD, pe motive de scor electoral. În general, președintele partidului ar trebui să fie pus prim-ministru. Mai rămâne ca Marcel Ciolacu să-și exprime această disponibilitate“, a precizat Lucian Romașcanu.
CITEȘTE ȘI - Eduard Hellvig (PNL), precizări despre alegerile prezidențiale 2025 și viitorul Guvern
„În privința candidatului la Președinția României, eu am păreri personale pe care îmi permit acum să le exprim. Nu s-au discutat, dar eu cred că trebuie să fie un om politic. Oricât ar fi de atractivă chestiunea cu omul de cultură sau academicianul ori cineva care să vină dintr-o zonă independentă, cred că e depășit momentul. Nu mai vedem prin lume așa ceva.
Candidatul la alegerile prezidențiale trebuie să fie un politician care să fie capabil să lege legături și să negocieze în interesul României cu toate forțele politice de la nivel mondial, care sunt într-o turbulență în acest moment. Trebuie să fie un om care înțelege, care poate negocia și reprezenta interesele României și trebuie să fie un om care să obțină un minim de susținere din partea nu a șefilor partidelor, ci din partea bazei care votează, să creeze o emoție pozitivă.
Indiferent ce facem noi la guvernare, alegerea președintelui e despre emoție, despre viitor și despre ceea ce transmite către sufletele oamenilor. Trebuie să aibă niște calități, în afară de cele de om politic pregătit. Trebuie să fie și un empatic, și un om capabil să transmită de la suflet la suflet pentru a avea succes“, a mai zis Lucian Romașcanu.
Întrebat despre învestirea noului Guvern al României înainte de Revelion, purtătorul de cuvânt al PSD a precizat:
„Din punctul meu de vedere, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Orice înseamnă interimar înseamnă limitări de acțiune și instabilitate. Pentru asta trebuie să negociem foarte clar, astfel încât procedura efectivă de numire a unui Guvern să fie doar o formalitate“, a mai spus politicianul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu