Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre aportul de când conduce această instituție.
Invitat la DC News, Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a vorbit despre atitudinea pe care o are la conducerea instituției și despre schimbările pe care le-a adus în rândul angajaților:
„Din punct de vedere profesional, oamenii trebuie să-și facă treaba, pentru că de acolo își iau salariile. Eu am lucrat foarte mult în privat și de foarte puțină vreme la stat, dar funcționează zicătoarea valabilă la privat: Viteza echipei este viteza liderului. Dacă managerul / liderul vrea să facă, va face, independent de toate frânele care se pun și pe care le găsești în toate instituțiile de stat, inclusiv în ministere.“, a spus ministrul Culturii.
„Să știți că eu sunt de acord cu dumneavoastră, dar numai pentru mediul privat. La stat, nu. Intri într-o mlaștină“, a adăugat Bogdan Chirieac.
„Vă spun cu mare sinceritate că am avut, la primul meu mandat la Ministerul Culturii, o discuție cu toți șefii de departament. Cred că eu am fost singurul sau printre puținii miniștri care nu am venit cu consilieri care să dubleze funcțiile din minister. Până acum, de exemplu, la Direcția de Patrimoniu venea și un consilier care să-l învețe pe omul de la Patrimoniu ce să facă, șamd.
Eu am avut înțelegerea faptului că dacă oamenii ăia sunt directori de departamente, chiar știu ce fac acolo și se pricep. I-am strâns, le-am spus care e misiunea noastră, ce trebuie să facem, le-am zis că nu există nu se poate, ci se poate așa. Putem avea puncte de vedere pe parte financiară, de la Curtea de Conturi, cum să facem lucruri, în Parlament, dacă sunt legi care ne blochează activitatea, sunt senatori și putem iniția modificări. Am funcționat foarte bine și vă spun că la primul meu mandat, în data de 29 ianuarie, am stat cu colegi din minister până la 22-23 seara“, a precizat, la DC News, Lucian Romașcanu.
Actorul Mircea Rusu a fost numit de către Ministerul Culturii director interimar al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.
"Dacă aceasta a fost opţiunea Ministerului Culturii, le mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi în acelaşi timp le şi promit că nu le va părea rău pentru această opţiune, adică voi încerca să continui ce a început Caramitru şi a continuat Onisei. Voi merge pe aceleaşi coordonate, voi încerca să-i aduc pe cei mai importanţi regizori ai noştri, şi pe toţi îi voi aduce în anul 2022. E o ambiţie probabil uşor hazardată, dar voi fi mai tenace decât am fost până acum vreodată în viaţa mea ca să se întâmple lucrurile aşa cum le-am gândit", a declarat Mircea Rusu, luni, pentru Agerpres.
Acesta îi urmează lui Ioan Onisei, director adjunct al Naționalului bucureștean, care a murit pe 4 februarie. I-a urmat lui Ion Caramitru care a condus Teatrul Național timp de 16 ani și UNITER, aproape 30 de ani.
Actorul Mircea Rusu, în vârstă de 65 de ani, este şi director artistic al Naţionalului bucureştean din anul 2019. Acesta a fost numit în iunie 2019 în locul actriței Ilinca Tomoroveanu, care a murit pe 2 mai 2019, la 77 de ani (citește AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News