Rompetrol, cumpărată de chinezi. Kazahii cedează controlul pe piața din România

China Energy Company(CEFC) a semnat, luni, la Beijing, preluarea a 51% din acțiuni de la KMG International, fostul Rompetrol Group, în cadrul unor acorduri care au valoare totală de 4 miliarde, conform The Oil&Gas Year.

O sursă apropiată situației a evaluat KMGI la 500 milioane de dolari-1 miliard de dolari.

La nivel european, KMG International deține peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanți în România, Republica Moldova, Bulgaria, Franța, Spania, Georgia.

CEFC și-a început activitatea în sectorul financiar, iar apoi s-a extins în industria petrolului și gazelor. Compania chineză intenționează să investească miliarde de dolari pentru extinderea rețelei de retail la peste 3.000 de benzinării.

O parte din finanțare va proveni de la fondul chinez de dezvoltare a infrastructurii "Drumul Mătăsii", în valoare de 40 de miliarde de dolari. 'Kazahstanul are rezerve semnificative de petrol și gaze naturale și a fost un vecin bun al Chinei. Acordul corespunde strategiei guvernamentale "O centură, Un drum', arată capital.ro.

Grupul KMG International a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 11,4 milioane dolari, față de pierderi de 30 de milioane dolari în perioada similară din 2014, chiar dacă afacerile au scăzut, ca urmare a declinului cotației țițeiului la nivel internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel