Incendiul care a afectat platforma Petromidia în data de 22 august 2016 nu a fost precedat de o explozie, după cum indică primele cercetări ale specialiștilor, iar această precizare se regăsește și în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și Inspectoratului Teritorial de Muncă, se arată într-un comunicat al KMG Rompetrol remis marți seară Agerpres.
"În acest moment, rafinăria este operată la capacitate redusă și s-au luat toate măsurile tehnice pentru funcționarea acesteia în condiții de siguranță. Echipele tehnice evaluează în prezent măsurile de intervenție și/sau de remediere necesare pe termen mediu și lung", precizează sursa citată.
Potrivit companiei, în acord cu procedurile interne în astfel de situații, s-a identificat locul producerii accidentului— Instalația Distilare Vid (DV), conducta PM-100-025-80-40H, după ventilul 100-FV-071- și s-a constatat că instalația funcționa normal. De asemenea, s-a constatat că s-a intervenit în conformitate cu instrucțiunea RIS-IL-06-31-V3 "Instrucțiuni de lucru pentru activitatea de execuție și montaj șarniere cu injecție rășină" de către echipa de intervenție a companiei Rominserv, contractorul general al Grupului.
Angajații au asigurări de sănătate și de viață
Pe de altă parte, compania precizează că toți angajații săi din România beneficiază de un sistem integrat de asigurări de viață și de sănătate. Asigurarea de viață acoperă decesul, invaliditatea și bolile grave, iar asigurarea de sănătate acoperă spitalizarea și intervențiile chirurgicale. De asemenea, în comunicat se arată că reprezentanții Rompetrol sunt în permanentă legătură cu familiile colegilor afectați de incendiul de pe platforma Petromidia și asigură tot suportul necesar.
"KMG International dorește să mulțumească pe această cale autorităților care au participat la intervenția de seara trecută, pompieri, echipele ISU Dobrogea, SMURD, precum și medicilor care se ocupă de îngrijirea colegilor noștri", menționează comunicatul citat.
Autoritățile responsabile, respectiv Inspecția Teritorială de Muncă, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Procuratura Județului Constanța și Garda Națională de Mediu — Comisariatul Județean Constanța au început marți procedura de investigare a cauzelor și pagubelor materiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu