Romsilva pune în vânzare mai mult de 20.000 de brazi de Crăciun și molizi la preţuri cuprinse între 15 şi 35 de lei. Preţurile sunt cele practicate la ocoalele silvice din țară.
”Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă”, a transmis, joi, Romsilva, într-un comunicat de presă.
În acest an, cea mai mare parte a pomilor de Crăciun disponibili pentru vânzare sunt de specia brad, numărând 18.898 de exemplare, în timp ce restul de 5.898 de bucați sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.
”Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri, şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri. Cei cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale”, a mai transmis Romsilva.
Instituţia menţionează că preţurile menţionate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziţionaţi direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.
”Direcţiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populaţiei, prin vânzarea directă şi numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, a mai precizat instituţia.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.
Iată câteva dintre semnificațiile simbolice ale bradului de Crăciun:
Eternitate și Viață Nouă: Frunzele sale verzi în timpul iernii simbolizează viața continuă și eternitatea. În multe culturi, bradul de Crăciun este considerat un simbol al regenerării și al începutului unui nou ciclu.
Lumina și Speranța: Împodobirea bradului cu lumini și ornamente strălucitoare simbolizează lumina și speranța în timpul sezonului întunecat al iernii. În tradiția creștină, bradul devine un simbol al venirii lui Isus Hristos, Lumina lumii.
Generozitate și Bucurie: Tradiția de a împodobi bradul și de a oferi și primi cadouri sub el sugerează generozitatea și bucuria asociate cu sărbătorile de iarnă. Bradul devine adesea centrul unor momente de bucurie și împărțire a darurilor în familie.
Unitate și Familie: Alegerea și împodobirea bradului de Crăciun aduce familia împreună într-un mod special. Este un simbol al unității și al momentelor speciale petrecute în familie în timpul sărbătorilor.
Tradiție și Continuitate: Tradiția de a decora un brad în perioada sărbătorilor de iarnă are o istorie lungă și este transmisă din generație în generație. Astfel, bradul devine un simbol al continuității tradițiilor și al păstrării legăturilor dintre trecut și prezent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News