Romsys devine furnizor de servicii IT agreat al NATO

Romsys, membră a holdingului austriac New Frontier Group și unul dintre primii trei integratori din România, a devenit furnizor de servicii IT agreat al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Acordul General pentru Comenzi (Basic Ordering Agreement – BOA) fiind semnat recent, la Bruxelles. În calitate de semnatară a acordului BOA, Romsys poate furniza la cerere, în condiţii pre-determinate, servicii IT pentru toate statele, organizaţiile şi instituţiile membre NATO.

Acordul general a fost semnat de către Răzvan Olteanu, Deputy CEO Romsys (foto dreapta) şi Philip Chulick, Principal Contracting Officer (foto stânga) în cadrul Agenţiei pentru Comunicaţii şi Informaţii a NATO (NATO Communications and Information Agency – NCIA), în prezenţa Katharinei Schwartz, coordonator al programului BOA.

„Semnarea acordului BOA şi includerea Romsys pe lista de furnizori agreaţi ai NATO reprezintă confirmarea gradului ridicat de expertiză al consultanţilor noştri şi nivelul înalt de calitate al serviciilor furnizate de către companie şi, totodată, deschide oportunităţi comerciale în toate statele membre ale organizaţiei internaţionale”, a declarat Răzvan Olteanu.

Acordul BOA a fost negociat între Romsys şi Agenţia pentru Comunicaţii şi Informaţii a NATO în concordanţă cu prevederile şi procedurile de achiziţie acceptate de către NATO, fiind astfel pre-stabilite serviciile care pot fi asigurate, condiţiile contractuale, precum şi preţurile aferente serviciilor furnizate.

Odată încheiat acordul BOA, descrierea Romsys, împreună cu oferta comercială, este distribuită membrilor NATO, astfel încât, orice client interesat de achiziţia de servicii IT poate solicita companiei detalii suplimentare sau poate iniţia procedura de achiziţie.

Printre avantajele şi beneficiile includerii Romsys pe lista furnizorilor agreaţi ai NATO se numără creşterea numărului de potenţiali clienţi, facilitarea negocierilor şi a contractărilor, aceste etape fiind standardizate, precum şi transparentizarea procedurilor de achiziţie.

„Pe lista furnizorilor NATO, Romsys se va diferenţia în primul rând prin gradul mare de inovare al soluţiilor din portofoliu şi prin echipele de proiect, foarte bine pregătite şi specializate. În plus, această nominalizare va contribui la creşterea competitivităţii Romsys, deoarece ne adresăm unei piețe globale”, a încheiat Răzvan Olteanu.

Pe piaţa locală, Romsys se numără printre primii furnizori de servicii IT care a dezvoltat proiecte în domeniul apărării şi securităţii, derulând peste 15 proiecte de anvergură în cadrul ministerelor de resort, dintre care se remarcă Centrul Operaţional pentru Suveranitate Aeriană, Sistemul Informativ pentru Prelucrarea Planurilor de Zbor sau Sistemul Informatic pentru Asistarea Activităţilor la Brigadă.

Despre Romsys

Creată în 1993, Romsys s-a impus în scurt timp drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii informatice din România, dovedind capacitate şi experienţă în conceperea şi implementarea de soluţii informatice şi de comunicaţii complexe, pe o gamă variată de platforme software, hardware şi de reţea. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor: financiar - bancar şi asigurări, telecomunicaţii, industrie, utilităţi, public şi apărare.

La sfârşitul anului 2007, Romsys a fost preluată de către New Frontier Holding, concern austriac a cărui viziune este aceea de a crea prin achiziții unul din cele mai puternice grupuri de furnizori IT din Europa Centrală şi de Est pentru clienţi corporate şi enterprise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel