Rondele de mere în aluat de bere sunt gata în doar câteva minute.
Merele se prăjesc într-un aluat pufos de bere, iar apoi se dau prin zahăr și scorțișoară. Crusta de bere are o consistență ușoară și pufoasă, și poate fi folosită atât la preparate dulci, cât și sărate
Ingrediente:
2 albușuri,
150 grame făină,
200 ml bere neagră,
praf de sare,
1 măr mare,
ulei pentru prăjit,
150 grame zahăr,
1 lingură scorțișoară.
Bate albușurile spumă într-un bol mare. Adaugă făina cu un praf de sare și toarnă berea neagră în bol. Amestecă totul bine cu o spatulă. Scobește mărul și taie-l în felii subțiri.
Dă feliile prin aluatul de bere. Prăjește merele în baie de ulei încins până se rumenesc și devin crocante. Cât sunt încă alde, dă merele prin amestecul de zahăr și scorțișoară. Poftă bună.
Fursecuri fără zahar și fără ulei, dar cu multă ciocolată. Sunt gata în câteva minute
Dacă ai mai mult timp, poți opta pentru un ștrudel cu mere, care se face repede și este delicios. Ștrudelul cu mere se face din: foi subțiri de plăcintă din comerț. Bineînțeles puteți face foile în casă, din aluat întins subțire.
Separat, merele se curăţă şi se toacă mărunt. Pot fi date şi prin răzătoarea mare şi scurse bine. Într-o tigaie, adaugă untul şi căleşte merele cu zahărul şi co o lingură de scorţişoară. Dacă vrei, adaugă și niște stafide. Lasă-le la călit până când scade zeama.
Supă delicioasă de legume: este sățioasă și se face rapid. O porție are doar 210 calorii
Foia de plăcintă se întinde pe masă și se umple cu compoziţia cu măr, apoi şi rulează. Pe tava unsă cu unt se așează ruloul umplut cu măr. Dă tava în cuptor pentru 30 de minute, iar când ștrudelul este aproape gata, se unge cu puţină miere de albine. La final se decorează cu zahăr vanilat pudră.
Vezi și.
O adevărată surpriză o oferă în bucătărie prăjitura de orez. Ușor de preparat, acest desert vă va surprinde.
Cu acest desert vă veți satisface pofta de ceva dulce.
Prăjitură de orez cu cacao și vanilie. Ingrediente:
200 grame de de orez;
3 ouă;
800 ml de lapte integral;
180 grame de zahăr;
păstaie de vanilie;
o lingură de cacao amară;
o linguriță de scorțișoară;
50 grame de fructe confiate sau chipsuri de ciocolată,
zahăr pudră pentru decor.
Într-o tigaie antiaderentă se toarnă laptele, păstaia de vanilie și orezul. Trebuie să așteptați să fiarbă. Este important să amestecați frecvent pentru a evita formarea de cocoloașe sau ca orezul să se lipsească de fundul oalei
După ce orezul a fiert, scoateți păstaia de vanilie. Transferați orezul într-un bo și acoperiți-l cu o folie alimentară.
Cele mai moi și mai pufoase brioșe cu ciocolată, pe care le-ați mâncat vreodată. Iată rețeta
Pentru pasul următor trebuie să așteptați până când orezul este suficient de rece. Aprindeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă de copt cu ulei. Bateți ouăle cu zaharul până la o consistență spumoasă, adăugați scorțișoara, lingurița de cacao și fructele confiate sau chipsurile de ciocolată. După ce ați amestecat bine, adăugați și orezul răcit.
Supă delicioasă de legume: este sățioasă și se face rapid. O porție are doar 210 calorii
Acum nu vă mai rămâne doar să turnați amestecul de orez în tavă și să-l nivelați. Coaceți desertul patruzeci de minute, la 180 de grade. Desigur, de îndată ce este gata, scoateți desertul din cuptor.
Înainte de a servi prăjitura de orez, decorați-o cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu