EXCLUSIV  Roșia din piață vs. roșia din supermarket. Nutriționistul Lygia Alexandrescu, detaliu pe care trebuie să-l știi / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Roșia din piață vs. roșia din supermarket, care e diferența și ce trebuie să știi înainte să le mai cumperi.

Există mai multe categorii de vegani, dar dacă proteinele sunt cărămizile vieții, aminoacizii sunt esențiali unii dintre ei, veganii ce fac, de unde obțin acești aminoacizi esențiali?

Veganii au o dreptate, sunt niște adevăruri pe care le spun, dar niște adevăruri prin omisiune. În sensul că sunt informații de genul: noi trăim în permanentă alcalinitate, ceea ce corpul nostru asta vrea, pH-ul sângelui sănătos. Spun asta pentru că nu există aciditatea dată de produsul animal, care, cu excepția laptelui dulce, orice produs animal se consideră a fi acid.

Restul, tot ce consumăm din natură, de natură vegetală, este alcalin. Sângele nostru este alcalin.

E o teorie simplistă, în sensul că noi suntem omnivori, am fost creați să mâncăm de toate. Pe perioade scurte, în perioada postului, faptul că avem o dietă vegetariană, nu este cel ma rău lucru care ni se poate întâmpla, pentru că mai avem nevoie de eliminări de exces de proteină, de aminoacizi, de uree din rinichi și atunci putem folosi hrana vegetală, mai ales după iarnă, după ce organismul a fost expus la o scădere imunitară firească, pentru că s-a mâncat din borcane, din conserve, din congelator.

Nu mai avem ceea ce este vara de obicei în mod natural în piață, pe tarabă. 

Ăsta este motivul pentru care putem avea o curățenie înainte de Paște cu organismul nostru, să-l curățăm, să-l alcalinizăm puțin", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Postul Paștelui 2023. Medicul Lygia Alexandrescu spune ce să facem pentru a nu ne pune sănătatea în pericol în următoarele 40 de zile / video

Diferența dintre roșia românească și cea din străinătate

Roșiile sunt pline de o substanță numită licopen. Acesta le dă culoarea lor roșie aprinsă și ajută la protejarea lor de razele ultraviolete ale soarelui. În același mod, acesta poate ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării. Roșiile au, de asemenea, potasiu, vitaminele B și E și alte substanțe nutritive.

"Dacă vorbim de cei care locuiesc în oraș nu mai există sezon. Roșia e în supermarket fie iarnă, fie vară. Sucurile de mango la fel și nici nu știi cum se prepară sau cum să decojești anumite fructe exotice", a spus Val Vâlcu.

"Vorbim de o minoritate care are la dispoziție astfel de produse alimentare, însă știm foarte bine că ele nu au valoare nutrițională, pentru că vin din țări străine, din pământuri care nu au legătură cu gena nostră. E o legătură foarte importantă între gena consumatorului și gena alimentului care vine din pâmântul unde se trăiește.

Pentru noi, tomata de vară are asupra noastră acel licopen și are o cu totul alte beneficii ca antioxidant asupra organismului vara. Față de ceea ce mâncăm din roșiile cherry din supermarket împachetate în plastic, care vin de la distanță foarte mare.

Citește continuarea pe DC Medical.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel