Pe cât de gustoase sunt roșiile, pe atât de păcătoase sunt. Care sunt efectele adverse ale consumului de roșii.
Foarte multă lume nu știa despre efectele adverse care pot apărea după consumul de roșii. În ciuda faptului că fructele și legumele reprezintă o parte esențială a dietei zilnice, este foarte important să fii conștient de efectele pe care le au acestea asupra organismului, informează eva.ro.
1. Roșiile pot provoca arsuri stomacale
Sigur nu știai, dar roșiile reprezintă alimente extrem de acide care pot provoca arsuri la stomac. Ele au în componențp acid malic și citric și pot determina stomacul să producă acid gastric în exces. În momentul în care volumul acidului este în creștere, acesta este forțat să meargă în esofag, cauzând acest efect advers. Chiar și roșiile gătite provoacă această problemă. Roșiile pot agrava simptomele refluxului gastroesofagian.
2. Alergii și infecții
De obicei, oamenii fac alergii la roșii imediat după consumarea fructelor, care se manifestă prin urticarie, erupții cutanate, eczeme, tuse, strănuturi, senzație de mâncărime la nivelul gâtului, umflarea feței, a gurii și a limbii. Histamina este un compus care se regăsește în roșii, care rpovoacă anumite reacții alergice. De asemenea, roșiile pot provoca dermatită de contact, caz în care apar mâncărimi și pielea se umflă după atingerea roșiilor.
3. Roșiile pot cauza probleme grave la rinichi
Roșiile au un conținut bogat de potasiu, însă pentru persoanele care au boli avansate la rinichi, este recomandat să reducă consumul acestora. Persoanele care știu că au afecțiuni renale severe trebuie, de asemenea, să scadă consumul de roșii, deoarece acestea conțin multă apă. Nivelurile ridicate de potasiu din sânge, care reprezintă una dintre cauzele bolilor renale, ar putea fi evitat prin eliminarea roșiilor sau a sosului de roșii din dietă. Sosul de tomate are un conținut bogat de oxalat.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu