Există o mulțime de rețete pentru conservarea roșiilor pentru iarnă: murate, sos de roșii sau bulion.
Astăzi vă vom spune cum să pregătiți rapid roșiile în propriul suc. Absența oțetului din această rețetă este un atu, deoarece roșiile pot fi adăugate în absolut orice fel de mâncare: de la supă la pizza.
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
roșii coapte și moi, de diferite dimensiuni - 3 kg,
ienibahar și dafin după gust,
3 linguri de zahar,
2 linguri de sare.
Spălați roșiile dense și străpungeți pulpa cu o scobitoare. Dacă doriți, puteți opări legumele și îndepărta coaja. Aranjați roșiile mai mari în borcane curate.
Roșiile mai mici ca dimensiune se dau printr-un blender. Dacă doriți puteți strecura pasta rezultată, ca să scăpați de semințe și bucățile de pieliță. Pasta se pune pe aragaz, se adaugă zahăr, sare și condimentele, se aduce la fierbere și se mai ține pe foc încă 5 minute.
Plăcintă rustică de vinete: se face ușor, repede și nu ai nevoie de cuptor
Se toarnă pasta clocotită în borcanele cu roșii. Borcanele se acoperă cu capace și se pun într-o oală mare cu apă (apa să ajungă până la gura borcanelor). Țineți-le pe foc 10 minute.
Întoarceți borcanele susul în jos, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească. Depozitați-le apoi într-un loc întunecat. Poftă bună!
August este luna în care merele se coc și ar fi păcat să nu folosiți fructele suculente și parfumate pentru a găti o plăcintă delicioasă.
Vă prezentăm azi o rețetă a plăcintei cu mere, pe care o făceau străbunicile noastre.
Ingredientele de care aveți nevoie:
1 ou
1 lingură de smântână,
o linguriță de sare,
2 lingură de ulei,
un pahar de făină
600 grame de mere,
200 de grame de zahar,
100 grame de unt.
Puneți într-un bol oul, smântână, sarea, unul și făina (pentru început, ¾ de pahar) și amestecați. Dacă mai este nevoie, puteți adăuga și restul de făină în timpul frământării. Aluatul trebuie să aibă consistența celui pentru tăieței.
Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic: aflați care sunt acestea
Împărțiți aluatul rezultat în patru părți, întindeți din fiecare parte câte o foaie subțire de dimensiunea unei farfurii.
Pregătiți merele: curățați-le de coajă, scoteți-le cotorul și tăiați-le în felii subțiri. Stropiți-le cu zahăr.
Ungeți o tavă de copt cu ulei și puneți prima foaie de aluat. Ungeți-o cu ulei și adăugați câteva linguri de mere. Deasupra puneți a doua foaie de aluat și un alt strat de mere. Repetați procedura până terminați foile de aluat și merele. Ultimul strat trebuie să fie o foaie de aluat, unsă cu unt topit.
Dulceață delicioasă din mere și nuci. Încercați să o preparați și nu veți regreta
Plăcinta se coace într-un cuptor foarte încins. Imediat ce merele încep să elibereze suc, acesta se ia cu lingura și se toarnă peste plăcintă.
Plăcinta se ține în cuptor până când sucul de mere scurs se transforma în zahar ars. Poftă bună!
Pregătiți niște chiftele din ovăz cu ton, delicioase și sănătoase. Rețetă este economică, deoarece conține puține ingrediente.
Aceste chiftele pot fi prăjite în tigaie sau coapte în cuptor. Pot fi savurate singure sau alături de o salată delicioasă.
Desigur, puteți adăuga și niște dressing picant pentru o notă specială de savoare. Te întrebi cum să faci chiftele din fulgi de ovăz și ton? Descoperiți toți pașii pe care trebuie să-i urmați.
Ingrediente de care ai nevoie:
1 cană fulgi de ovăz,
1 cană de apă sau lapte,
1 ou,
sare si piper după gust,
200 de grame de ton,
½ cană coriandru tocat,
1 praf de usturoi pudră,
ulei.
Pentru a face rețeta de chiftele din fulgi de ovăz cu ton, înmuiați, mai întâi, fulgii de ovăz într-o cană de apă sau lapte timp de cel puțin 1 oră. De asemenea, îi puteți lăsa peste noapte la frigider.
Când timpul a trecut, veți observa că fulgii de ovăz au absorbit o mare parte din lichid și s-au transformat într-o pastă. Adăugați un praf de sare, piper și usturoi pudră și amestecați.
Înghețată parfumată din pepene galben, excelentă în zilele toride de vară
Se adaugă și tonul din conservă, care trebuie scurs, coriandrul tocat și un ou. Toate ingredientele se amestecă bine. Ar trebui să obțineți un aluat gros.
Cu mâinile curate și unse cu puțin ulei, luați câte puțină compoziție și formați chiftelele. Aveți grijă să nu fie prea groase.
Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă
Acum aveți două variante: fie le prăjiți în tigaie cu puțin ulei, pe ambele părți câte 2 minute, fie le coaceți în cuptor, la aproximativ 180°C, aproximativ 15 minute. Chiftele sunt gata. Le puteți servi alături de o salată salată proaspătă și dressing. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu