După ce veți încerca această rețetă, veți dori să o pregătiți mereu. Împreună, roșiile și strugurii au un gust deosebit și delicat.
Vă oferim o rețetă excelentă de roșii marinate cu struguri. Ca să o preparați, aveți nevoie de roșii mici și tari, dar și de struguri albi, dulci-acrișori.
Roșiile marinate pot fi servite ca și aperitiv sau ca și garnitură pentru friptură. Pot fi puse pe mesele festive, dar și pe cele zilnice. La rândul lor, strugurii marinați pot fi folosiți pentru decorarea platourilor festive.
Iată cea mai populară rețetă de roșii marinate cu struguri.
Ingredientele de care ai nevoie pentru un borcan de 3 litri:
2 căței de usturoi,
10 boabe de piper negru,
5 boabe de ienibahar,
3 frunze de cireș,
4 linguri de zahăr,
1,5 linguri de sare,
3 linguri de oțet,
pătrunjel și mărar proaspăt,
o ceapă,
roșii - cât intră într-un borcan,
un pahar de boabe de struguri albi fără semințe.
Roșiile spălate se pun într-un borcan sterilizat, iar golurile dintre fructe se completează cu struguri. Deasupra roșiilor și a strugurilor se pun sare și zahăr. Nu adăugați încă oțet.
Dovlecei picanți pentru iarnă: au un gust delicios de ciuperci și dispar rapid de pe masă
Turnați apoi în borcanul cu roșii apă clocotită și se lasă 30 de minute. Apoi saramura se toarnă într-o cratiță și se fierbe. Adăugați oțet în borcan și apoi saramura clocotită. Puneți capacul pe borcan și așezați-l cu capul în jos. Acoperiți borcanul cu o pătură și așteptați să se răcească. Poftă bună!
Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante.
Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.
Ingrediente:
roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței,
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.
Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.
Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.
Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.
Este foarte simplu să pui la murat castraveți delicioși pentru iarnă.
Castraveții murați trebuie să fie crocanți și suculenți. Unul dintre trucurile secrete în pregătirea castraveților murați este să-i țineți câteva ore în apă rece. În plus, este bine să alegeți legumele tinere de dimensiuni mici.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Castraveții pregătiți după această rețetă sunt crocanți și suculenți.
Ingrediente pentru un borcan de un litru:
500 grame castraveți,
1 cățel de usturoi,
10 boabe de piper negru,
1 frunză de dafin,
1 lingură de sare,
2 linguri de zahăr,
4 linguri de oțet de 9%.
Înmuiați castraveții timp de 3 ore în apă rece. După aceea, spălați-i, tăiați-le ambele capete, astfel încât marinată să pătrundă mai ușor. Sterilizați borcanul.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Puneți pe fundul borcanului frunza de dafin, boabele de piper și ceapa tăiată inele. Apoi urmează castraveții. Adăugați sarea și zahărul. Turnați apă clocotită peste castraveți și 4 linguri de oțet. Borcanul se lasă 5 minute până când castraveții își schimba culoarea.
Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă
Închideți borcanul cu un capac, apoi întoarceți-l cu fundul în sus, acoperit cu o pătură, toată noaptea. Dimineața, borcanul cu castraveți de pune în cămară. La iarnă veți pune pe masă niște castraveți delicioși, suculenți și foarte crocanți. Poftă bună!
Se întâmplă, uneori, să cumpărăm, castraveți amari. Legumele au un gust neplăcut și nu pot fi consumate.
Castraveții își datorează amărăciunea unei substanțe numite cucurbitacina. În mod normal, această substanță se află în frunze, tulpini și rădăcini și foarte puțin în legume.
Totuși, situațiile stresante, de exemplu, lipsa irigării sau irigarea cu apă rece, scăderea temperaturii sau abundența luminii solare, duc la o producție crescută de cucurbitacină. Din acest motiv, coaja și pulpa castraveților capătă un gust amar.
Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților
Puteți elimina sau reduce semnificativ amărăciunea din castraveți într-unul dintre următoarele moduri.
1. Tăiați capătul castraveților, unde a fost codiță. Frecați cu un cuțit castravetele, acolo unde a fost tăiat până când începe să iasă o spumă albă. Excesul de cucurbitacină este extras împreună cu spuma. În acest caz, nu este necesară nicio prelucrare suplimentară. Spălați bine castravetele și tăiați-l într-o salată.
Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat
2. Se spală legumele și se taie capetele. Dacă există un gust amar, tăiați castraveții în felii (nu este nevoie să-i curățați de coajă). Așezați feliile într-un vas curat și stropiți-le cu sare. Lăsați castraveții tăiați felii sub acest strat de sare circa 40 de minute, astfel încât legumele să elibereze suc. Împreună cu sucul din legume, va ieși și amărăciunea. Înainte de a adăuga castraveții în salată, nu uitați să-i clătiți în multă apă. În caz contrar, salata ta fi foarte sărată.
3. Pentru a elimina amărăciunea din castraveți, trebuie doar să-i țineți în apă rece circa 10 ore. Apoi curățați-i de coajă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu