Vă prezentăm o rețetă simplă de roșii pene, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav.
Ingrediente:
roșii mari - 8 bucăți,
caju - 50 grame,
rozmarin - 2 crenguțe,
usturoi - 2 bucăți,
parmezan - 50 grame,
pesmet - 50 grame,
ulei de măsline - 2-3 linguri,
sare și piper după gust.
Tăiați roșiile în două, adăugați sare și piper. Așezați roșiile într-o tavă tapetată cu pergament. Puneți într-un blender parmezanul, cățeii de usturoi curățați, nucile caju și frunzele de rozmarin.
Omletă toscană pentru micul dejun: secretul sosului care îi dă un gust deosebit
Tocați ingrediinetle și amestecați-le apoi cu pesmet. Desupra roșiilor puneți câte o lingură din compoziția pregătită, stropiți-le cu ulei de măsline și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200C pentru 35 de minute. Poftă bună.
Oaspeții sunt la ușă sau vrei să-ți bucuri familia cu un produs delicios de patiserie, dar nu ai timp să prepari aluatul?
Desertul se face foarte repede și este mai puțin caloric decât o plăcintă, făcută cu aluat obișnuit.
Pentru a face o plăcintă veți avea nevoie de:
lipii (diametru 16 cm) — 4 bucăți,
smântână - 20 grame (1 lingură);
brânză 5% grăsime - 600 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 80 grame (4 linguri);
praf de sare,
esență de vanilie 3-5 picături;
stafide - 50 grame;
nuci - 50 grame;
semințe de mac - 50 grame.
Pentru a pregăti ingredientele pentru umplutură, puneți stafidele în apă caldă și tăiați nucile cu un cuțit.
Se amestecă brânza, ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie și se amestecă până se obține o compoziție uniformă.
Împărțiți egal compoziția de brânză în trei boluri. Într-un bol adăugați nucile tocate, în altul - semințele de mac și în altul - stafidele. Amestecați bine compozițiile din cele trei boluri.
Luați o formă rotundă și puneți în ea folie de pergament. Ungeți pereții interiori ai formei cu ulei vegetal. Așezați prima lipie pe fundul formei și distribuiți uniform prima umplutură.
Acoperiți umplutura cu cea de-a doua lipie și întindeți deasupra a doua umplutură. Repetați procedura și cu cea de-a treia lipie. Acoperiți umplutura cu ultima foaie de lipie și ungeți-o cu smântână.
Coaceți tarta, timp de 30 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Tarta își va păstra perfect forma, nu se va destramă și va arăta spectaculos când va fi tăiată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu